Φλώρινα: Ξεδιπλώνονται οι επικίνδυνες συνέπειες της ΝΑΤΟικής Συμφωνίας των Πρεσπών

Υπογραφή συμφωνίας των «Πρεσπών» μεταξύ της Ελλάδας και της ΠΓΔΜ
Φώτο Αρχείου / Υπογραφή συμφωνίας των «Πρεσπών» μεταξύ της Ελλάδας και της ΠΓΔΜ στο χωρίο Ψαράδες στις Πρέσπες, παρουσία του πρωθυπουργού της Ελλάδας Αλέξη Τσίπρα και της ΠΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ, Κυριακή 17 ιουνίου 2018 / Πηγή: Eurokinissi (MOTIONTEAM/ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ)

Στη Φλώρινα ετοιμάζονται να μεταβούν διάφορες φασιστικές και ακροδεξιές ομάδες, κυρίως από τη Θεσσαλονίκη, την Κυριακή 18 Δεκέμβρη. Με καλέσματα μέσω κοινωνικών δικτύων, οργανώνουν συγκέντρωση με αφορμή την έγκριση από το Ειρηνοδικείο Φλώρινας του καταστατικού της οργάνωσης με την επωνυμία «Κέντρο μακεδονικής γλώσσας στην Ελλάδα» και έδρα την πόλη της Φλώρινας, κατ’ εφαρμογή της ΝΑΤΟικής Συμφωνίας των Πρεσπών.

Τόσο αυτή η εξέλιξη, όσο και η αξιοποίησή της από εθνικιστικούς – ακροδεξιούς κύκλους, που δεν λένε βέβαια κουβέντα για το ρόλο του ΝΑΤΟ στην περιοχή, επιβεβαιώνουν τα όσα κατήγγειλε από την πρώτη στιγμή το ΚΚΕ για την απαράδεκτη Συμφωνία των Πρεσπών:

Οτι προωθεί τα σχέδια των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ στην περιοχή και όχι μόνο δεν διασφαλίζει την ειρήνη και τη φιλία ανάμεσα στους δύο λαούς, αλλά αντίθετα, με τα όσα προβλέπει περί «Μακεδόνα πολίτη» και «μακεδονικής γλώσσας», διαφυλάσσει τα σπέρματα του αλυτρωτισμού, της πολιτικής τού «διαίρει και βασίλευε», που ενσωματώνουν οι ιμπεριαλιστικοί σχεδιασμοί, με την αξιοποίηση και των διαφόρων εθνικιστικών δυνάμεων και από τις δύο πλευρές των συνόρων.

Σε ανακοίνωσή της η Τομεακή Επιτροπή Φλώρινας του ΚΚΕ επισημαίνει ότι οι φασίστες προσπαθούν να ξανασηκώσουν κεφάλι στη Φλώρινα, βρίσκοντας πάτημα στην υλοποίηση της ΝΑΤΟικής Συμφωνίας των Πρεσπών.

Κι όλα αυτά «σε μια περίοδο που αναδεύεται όλη η βρώμα και η δυσωδία του σάπιου και διεφθαρμένου πολιτικού συστήματος», ενώ «ζούμε ταυτόχρονα τη νέα εν ψυχρώ δολοφονία που αποκαλύπτει το πρόσωπο της κρατικής βίας και των κατασταλτικών μηχανισμών απέναντι στους αδύναμους, μια κρατική αυθαιρεσία που πολλαπλασιάζεται στο έδαφος της αντιλαϊκής πολιτικής. Μια αντιλαϊκή πολιτική που υπηρετεί και ο προϋπολογισμός, που αναδιανέμει τον κοινωνικά παραγόμενο πλούτο των πολλών υπέρ των λίγων, των επιχειρηματιών».

Ελπίδα και διέξοδο από την κατάσταση αυτή, υπογραμμίζει η ΤΕ Φλώρινας, μπορεί να δώσει μόνο ο αγώνας του λαού, σε συνέχεια και των μεγάλων κινητοποιήσεων που έγιναν πανελλαδικά, όπως η τελευταία απεργία στις 9 Νοέμβρη.

Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Φλώρινας οργανώνει στην κεντρική πλατεία της πόλης συγκεντρώσεις τόσο αύριο Σάββατο (στις 12 μ.) ενάντια στον νέο κρατικό προϋπολογισμό και την κρατική καταστολή, όσο και την Κυριακή 18 Δεκέμβρη στις 11 π.μ. με σύνθημα «Δεν ανεχόμαστε τους φασίστες εγκληματίες στην πόλη μας!».

Οπως σημειώνει σε ανακοίνωσή του, την ώρα που ο κρατικός προϋπολογισμός φέρνει νέα βάρη στις πλάτες του λαού για να συνεχιστεί απρόσκοπτα η κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων, το ίδιο το κράτος και οι μηχανισμοί του δολοφόνησαν έναν 16χρονο για 20 ευρώ βενζίνη.

Και προσθέτει: «Είναι το ίδιο κράτος που παρότι οι φασίστες καταδικάστηκαν από τον λαό και τη νεολαία, τώρα τους αφήνει ανενόχλητους να εμφανίζονται ξανά. Είναι διαχρονικές οι ευθύνες των κυβερνήσεων για τη ανοχή που τους έδειξαν. Γιατί τώρα, που ξετυλίγονται οι κινητοποιήσεις, τους χρειάζονται για να κάνουν τη βρώμικη δουλειά που ξέρουν απέναντι στο λαϊκό κίνημα.

Είναι η ΝΑΤΟικής έμπνευσης Συμφωνία των Πρεσπών που τους δίνει και τώρα το πάτημα να εμφανίζονται στην πόλη μας. Δεν ανεχόμαστε την παρουσία τους στη Φλώρινα. Απαιτούμε να μην τους δοθεί δημόσιος χώρος, να αναλάβουν οι τοπικοί φορείς τις ευθύνες τους».

Δείτε ακόμα...