Φοιτητές-Μαθητές-Εκπαιδευτικοί: Μεγάλο συλλαλητήριο αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό

Ένας μακρύς κατάλογος των νεκρών της Γάζας από το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ απλώθηκε στο Σύνταγμα, μπροστά στη Βουλή, στο μεγάλο συλλαλητήριο μαθητών, φοιτητών, γονιών και εκπαιδευτικών.

Με συνθήματα όπως «Λευτεριά στην Παλαιστίνη» και «Δώστε λεφτά για την Παιδεία και όχι για της Γάζας τη γενοκτονία», φοιτητές, μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς καταδίκασαν τη σφαγή του Παλαιστινιακού λαού και απαίτησαν σχολεία και σπουδές που να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες, στο πλαίσιο του σημερινού πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου. 

Το αγωνιστικό ραντεβού της Αθήνας είχε δοθεί στα Προπύλαια, όπου πλήθος κόσμου άρχισε να συγκεντρώνεται γύρω στις 12 το μεσημέρι, ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα της Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών Αθήνας, της Ομοσπονδίας Γονέων Αττικής και δεκάδων Φοιτητικών Συλλόγων.

Να σημειωθεί ότι οι μαθητές συμμετείχαν μαζικά στη σημερινή κινητοποίηση, παρά το κλίμα τρομοκρατίας που επιχείρησαν να καλλιεργήσουν ορισμένοι διευθυντές, κλειδώνοντας τις πόρτες σχολείων για τους εμποδίσουν να κατέβουν στο συλλαλητήριο, όπως κατήγγειλε η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Αθήνας.

Παρ’ όλα αυτά, οι μαθητές έδωσαν το «παρών», κρατώντας μαύρα, πράσινα, κόκκινα και άσπρα μπαλόνια, στα χρώματα δηλαδή της παλαιστινιακής σημαίας.

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν και εκπαιδευτικοί, στο πλαίσιο στάσης εργασίας που κήρυξε η ΟΛΜΕ από τις 12 μ. έως τις 2 μ.μ., σε ένδειξη αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό. Την οργή των εκπαιδευτικών προκάλεσαν οι απαράδεκτες δηλώσεις του υπουργού Παιδείας, που κατηγόρησε τους εκπαιδευτικούς για αντισημιτισμό, επειδή εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους στην Παλαιστίνη.  

Στη διάρκεια της συγκέντρωσης στα Προπύλαια έγιναν χαιρετισμοί από εκπροσώπους μαθητών, φοιτητών, ενώ ο Δημήτρης Ακτύπης, εκ μέρους της ΟΛΜΕ, κατήγγειλε τις ανιστόρητες και απαράδεκτες δηλώσεις του υπουργού Παιδείας.

Μαθήτριες, με τα χέρια τους βαμμένα κόκκινα, υπογράμμισαν τις ευθύνες όλων αυτών που βάφουν τα χέρια τους με το αίμα του Παλαιστινιακού λαού.

Η μεγάλη πορεία φοιτητών, μαθητών, εκπαιδευτικών και γονέων έφτασε στη συνέχεια στην πλατεία Συντάγματος, όπου είχε απλωθεί ένας μακρύς κατάλογος, που αναφέρει τα ονόματα των χιλιάδων ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους από τους βομβαρδισμούς του κράτους-δολοφόνου.

Φτάνοντας μπροστά στο κτίριο του κοινοβουλίου, οι διαδηλωτές κράτησαν ενός λεπτού σιγή για τα θύματα και άναψαν καπνογόνα στα χρώματα της παλαιστινιακής σημαίας.

Δείτε ακόμα...