Φοιτητές Πάτρας: Ζητούν σίτιση στέγαση και δωρεάν σπουδές – Παράσταση στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Με συνθήματα όπως «Σίτιση, στέγαση, δωρεάν σπουδές, δεν είναι πελάτες οι φοιτητές», και με την απαίτηση να λειτουργήσουν τα ιδρύματά τους με όλα τα μέτρα προστασίας και τις ανάγκες που υπάρχουν σήμερα, φοιτητές του Πανεπιστημίου Πατρών, ανταποκρινόμενοι σε καλέσματα των συλλόγων τους, προχώρησαν το πρωί της Τρίτης 28 Σεπτέμβρη, σε παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Πρόκειται, όπως τόνισαν, για την αρχή των κινητοποιήσεών τους, καθώς ενάμιση χρόνο μετά το κλείσιμο των σχολών από την πανδημία, το άνοιγμά τους γίνεται με χειρότερους όρους απ’ ότι πριν. Μάλιστα, όπως αναφέρθηκε, εκπροσώπους του συλλόγου της ΣΤΕΦ, μετά από 1 ½ χρόνο τα εργαστήρια ετοιμάζονται να υποδεχθούν τους φοιτητές χωρίς καν εξαερισμό, ενώ ακόμη δεν έχει προσληφθεί το αναγκαίο προσωπικό καθαριότητας, με τη «δικαιολογία» μην αυξηθούν τα έξοδα!

Αντιπροσωπεία των φοιτητών, παρέδωσε στον Περιφερειάρχη ψήφισμα με τα αιτήματά τους, καλώντας την Περιφέρεια να συμβάλει στην ικανοποίησή τους, επισημαίνοντας ότι δεν υλοποιήθηκαν οι περσινές τις δεσμεύσεις για εξασφάλιση ειδών υγιεινής στο Πανεπιστήμιο.

Νέες δράσεις σήμερα και συλλαλητήριο αύριο

Στην χθεσινή κινητοποίηση συμμετείχαν οι σύλλογοι ΣΤΕΦ, ΣΕΥΠ, Μηχανολόγων Μηχανικών, Μηχανικών Η/Υ, Μαθηματικού και Φοιτητικής Εστίας.

Για σήμερα, έχουν προγραμματιστεί παραστάσεις διαμαρτυρίας στη σύγκλητο του Πανεπιστημίου και στην έδρα του κοσμήτορα στην ΣΤΕΦ.

Παράλληλα, οι φοιτητικοί σύλλογοι προετοιμάζουν συλλαλητήριο για την Πέμπτη 30 Σεπτέμβρη στις 7:30 το απόγευμα στην πλατεία Γεωργίου, κλιμακώνοντας την πάλη τους.

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...