Φοιτητικές Εκλογές: Σάρωσε η «Πανσπουδαστική ΚΣ» – Ξανά 1η με βάση τα τελικά αποτελέσματα

Φοιτητικές εκλογές 2023 αποτελέσματα

Η σαρωτική νίκη της «Πανσπουδαστικής ΚΣ», στις χθεσινές φοιτητικές εκλογές, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, επιβεβαιώνεται και από τα τελικά αποτελέσματα.

Δείτε εδώ τα αποτελέσματα. 

Με βάση την επίσημη καταμέτρηση σε 266 από 266 Συλλόγους πανελλαδικά όπου έγιναν εκλογές, η «Πανσπουδαστική ΚΣ» λαμβάνει 19.632 ψήφους (35,04%), αυξάνοντας τις ψήφους που έλαβε σε σχέση με πέρυσι κατά περισσότερες από 3 χιλιάδες (+3.056).

Ακολουθούν η ΔΑΠ με 14.441 ψήφους (25,77%), η ΠΑΣΠ με 5.299 ψήφους (9,46%), η ΕΑΑΚ-ΑΡΕΝ με 5.635 ψήφους (10,06%) και τα ΕΑΑΚ με 3.761 (6,71%). Το ΔΙΚΤΥΟ έλαβε 1.457 ψήφους και ποσοστό 2,6%, ενώ τα λοιπά πήραν 4.508 και 8,05%.

Συνολικά, φέτος ψήφισαν 57.835 φοιτητές, ενώ το 2022 είχαν ψηφίσει 50.871, υπήρξε δηλαδή αύξηση κατά 6.964 ψηφίσαντες.

Στον παραπάνω πίνακα αποτυπώνονται τα επίσημα αποτελέσματα των εκλογών στους Φοιτητικούς Συλλόγους της χώρας έτσι όπως υπογράφονται από τις εφορευτικές επιτροπές.

Παράλληλα παρουσιάζεται το αντίστοιχο αποτέλεσμα των εκλογών του 2022. Όσον αφορά τις παρατάξεις, καταγράφονται με σειρά: Η «Πανσπουδαστική Κίνηση Συνεργασίας» (ΠΚΣ), η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, η ΠΑΣΠ, η ΕΑΑΚ-ΑΡΕΝ που συγκεντρώνει τα σχήματα που στηρίζονται από το ΜέΡΑ25 -ΛΑΕ, η ΕΑΑΚ που συγκεντρώνει σχήματα που στηρίζονται από το ΝΑΡ, την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και άλλες οργανώσεις, το «Δίκτυο» που αποτελεί την παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ (μετονομασία του «BLOCO») και τέλος στα «Λοιπά» καταγράφονται διάφορες παρατάξεις ή μεμονωμένοι υποψήφιοι που συμμετείχαν στις εκλογές.

Στον συνολικό αριθμό των συλλόγων δεν συμπεριλαμβάνονται 6 Σύλλογοι όπου δεν έγιναν εκλογές (Παιδαγωγικό Δημοτικής Εκπαίδευσης Παν. Δυτικής Μακεδονίας, Παιδαγωγικό Νηπιαγωγών Παν. Δυτικής Μακεδονίας, Ψυχολογίας Παν. Δυτικής Μακεδονίας, Θεάτρου ΑΠΘ, Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας ΕΛΜΕΠΑ, Δημιουργικού Σχεδιασμού και Ένδυσης ΔΙΠΑΕ).

Στους Συλλόγους Πολιτικών Επιστημών, Οικονομικού και Ιστορίας & Εθνολογίας του ΔΠΘ, στον Σύλλογο της Σχολής Οικονομίας και Διοίκησης Σερρών του ΔΙΠΑΕ, στον Σύλλογο της Σχολής Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, στον Σύλλογο του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων και Οργανισμών (ΔΕΟ) του ΕΚΠΑ δεν μπορεί λόγω νοθείας και αλλοίωσης της διαδικασίας να αναγνωριστεί το αποτέλεσμα – οι εκλογές είναι άκυρες σε αυτούς τους Συλλόγους.

Επιπλέον, στον Σύλλογο Οργάνωσης & Διαχείρισης Αθλητισμού του Παν. Πελοποννήσου έγιναν εκλογές με ενιαίο ψηφοδέλτιο και τα αποτελέσματά του δεν μπορούν να προστεθούν στον παραπάνω πίνακα.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...