Φοιτητικοί Σύλλογοι ΑΠΘ: «Ούτε σκέψη για εκ νέου είσοδο της αστυνομίας στις σχολές μας!»

Τα ΜΑΤ στους χώρους του Αριστοτέλειο Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης / 18-19/04/2022
Φώτο Αρχείου / Τα ΜΑΤ στους χώρους του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης / 18-19/04/2022 / Πηγή: ΡΑΦΑΗΛ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ / EUROKINISSI

Φοιτητικοί Σύλλογοι του ΑΠΘ με αποφάσεις τους καταδικάζουν την αστυνομοκρατία στο ΑΠΘ που συνεχίζεται για τρίτη ημέρα.

Στις αποφάσεις τους σημειώνουν:

«Καταδικάζουμε το κλίμα αστυνομοκρατίας, την παρουσία δεκάδων αστυνομικών δυνάμεων για δεύτερη συνεχή μέρα, την χρήση χημικών και κρότου λάμψης, μέσα στο χώρο του Πανεπιστημίου νωρίτερα σήμερα. Πρόκειται για σχεδιασμό της κυβέρνησης που εξελίσσεσαι σε συνεργασία με τις πρυτανικές αρχές, να συγκεντρώσει τέτοιο όγκο αστυνομικών δυνάμεων σε ένα κλειστό πανεπιστήμιο, απουσία φοιτητών για να εξυπηρετήσει το στόχους για νομιμοποίηση της εγκατάστασης πανεπιστημιακής αστυνομίας με σκοπό την περιφρούρηση του επιχειρηματικού πανεπιστημίου, την εξυπηρέτηση των αναγκών της αγοράς, του κεφαλαίου.

Η πλειοψηφία των φοιτητών, μέσα από τις αποφάσεις των συλλόγων τους, την αγωνιστική τους δράση, τα αιτήματα και τις διεκδικήσεις τους έχουν μπλοκάρει τα σχέδια της κυβέρνησης για την εγκατάσταση πανεπιστημιακής αστυνομίας. Επιβεβαιώνεται ότι αποτελεί μεθόδευση που έρχεται να εξυπηρετήσει το περαιτέρω χτύπημα των σπουδών μας, την ώρα που ετοιμάζεται νέος νόμος – πλαίσιο, συγχωνεύσεις και κατάργηση Τμημάτων όπως στα ξενόγλωσσα Τμήματα, κατάργηση των δωρεάν εντύπων συγγραμμάτων, χτυπήματος στη φοιτητική μέριμνα.

Οι φοιτητές και οι φοιτήτριες να δυναμώσουν τους συλλόγους τους, τις διαδικασίες τους, την οργανωμένη πάλη, να εμποδίσουν τα σχέδια τους!

Ούτε σκέψη για εκ νέου είσοδο της αστυνομίας στις σχολές μας!».

Παράλληλα, οι φοιτητικοί Σύλλογοι από κοινού με τους εργαζόμενους και τους καθηγητές του ΑΠΘ, θα παραχωρήσουν έκτακτη συνέντευξη Τύπου, στις 12 το μεσημέρι, μπροστά στην Πρυτανεία του ΑΠΘ.

Δείτε ακόμα...