Φοιτητικοί Σύλλογοι Αθήνας: Σήμερα η συγκέντρωση ενάντια στην Πανεπιστημιακή Αστυνομία

Αυξάνονται συνεχώς οι αποφάσεις των Φοιτητικών Συλλόγων της Αθήνας για το σημερινό μεγάλο συλλαλητήριο στις 7 μ.μ. στα Προπύλαια με σύνθημα «Έξω η πανεπιστημιακή αστυνομία από τις σχολές! Οι φοιτητές παλεύουμε για μόρφωση και δωρεάν σπουδές!».

Μέχρι στιγμής απόφαση συμμετοχής έχουν πάρει οι φοιτητικοί σύλλογοι Φυσικού, Μαθηματικού, Βιολογικού, Κοινωνιολογίας, Νοσηλευτικής, Τούρκικων Σπουδών, Ιατρικής, Φιλοσοφικής, Δασκάλων, Νηπιαγωγών, Οδοντιατρικής ΕΚΠΑ, Αρχιτεκτόνων, Τοπογράφων, Μηχανολόγων, ΣΕΜΦΕ, Μεταλλειολόγων ΕΜΠ, Παντείου, Γεωπονικού, ΣΕΤ, ΣΕΤΠ του ΠΑΔΑ, ΑΣΠΑΙΤΕ καθώς και οι Σύλλογοι Οικοτρόφων ΝΦΕΕΜΠ, ΦΕΑ και ΦΕΠΑ.

Ακόμα αποφάσεις συμμετοχής έχουν οι Σύλλογοι Διοικητικού Προσωπικού ΕΜΠ και ΕΚΠΑ, ο Σύλλογος Ειδικού Τεχνικού Εργαστηριακού Προσωπικού ΕΜΠ και η Ομοσπονδία Διοικητικού Προσωπικού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Σε συμμετοχή καλεί και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Βύρωνα – Καισαριανής – Παγκρατίου «Ρόζα Ιμβριώτη».

Παράλληλα οι φοιτητές δηλώνουν ότι θα συνεχίσουν και θα κλιμακώσουν τον αγώνα τους. Σε αυτό το πλαίσιο, την Παρασκευή 9 Σεπτέμβρη στις 7 μ.μ. στην πύλη της Πανεπιστημιούπολης (Ούλωφ Πάλμε) θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη συντονισμού των Φοιτητικών Συλλόγων για να συζητήσουν τη συνέχεια της δράσης τους.

Χθες, ήταν η τρίτη ημέρα που δυνάμεις καταστολής έκαναν την εμφάνισή τους στις Πύλες του ΕΚΠΑ, στου Ζωγράφου με τους φοιτητές να δίνουν ξανά δυναμικό “παρών” ενάντια στην παρουσία της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας.

Δείτε ακόμα...