Φοιτητικοί Σύλλογοι Πάτρας: Να ανακληθεί άμεσα η απαράδεκτη ποινή στον φαντάρο!

Ορκωμοσία Φαντάροι

Την άδικη και απαράδεκτη ποινή σε φαντάρο, μέλος του Συλλόγου Φοιτητών της ΣΕΜΦΕ ΕΜΠ την άδικη και απαράδεκτη ποινή σε φαντάρο, μέλος του Φοιτητικού Συλλόγου της ΣΕΜΦΕ ΕΜΠ καταδικάζουν με ανακοίνωσή τους οι Φοιτητικοί Σύλλογοι Ηλεκτρολόγων Μηχανικών, Χημικών Μηχανικών, Μηχανολόγων Μηχανικών, Μαθηματικού, Παιδαγωγικού της Πάτρας,

Αναφέρουν συγκεκριμένα:

«Καταδικάζουμε την απαράδεκτη ποινή 20 μερών φυλακής, που επέβαλε η διοίκηση του 6ου Ειδικού Τάγματος Εθνοφυλακής στη Ρόδο σε στρατιώτη συμφοιτητή μας και μέλος του Φοιτητικού Συλλόγου ΣΕΜΦΕ, επειδή εξέφρασε τις φιλειρηνικές απόψεις του ενάντια στον πόλεμο, την εμπλοκή της χώρας μας σε αυτόν και τάχθηκε ενάντια στο ΝΑΤΟ, τις ΗΠΑ και την ΕΕ.

Η ευθύνη για την άδικη αυτή ενέργεια βαραίνει την κυβέρνηση, το υπουργείο Εθνικής Αμυνας και τη διοίκηση της μονάδας και πρέπει άμεσα να ανακληθεί!

Η απαράδεκτη αυτή εξέλιξη αποτελεί συνέχεια της στάσης διαχρονικά των κυβερνήσεων απέναντι στους στρατευμένους και τα δικαιώματά τους. Επιδιώκουν να στερήσουν από τους νέους στρατευμένους το αναφαίρετο δικαίωμά τους να εκφράζουν ελεύθερα τις απόψεις, τις σκέψεις και τους προβληματισμούς τους και την περίοδο της θητείας τους.

Την περίοδο αυτή η επίθεση της κυβέρνησης στους στρατευμένους νέους και τα δικαιώματά τους έχει ιδιαίτερη σημασία, καθόσον η κυβέρνηση εμπλέκει τη χώρα όλο και βαθύτερα στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Οι στρατευμένοι νέοι έχουν κάθε δικαίωμα και λόγο να εκφράζουν την αντίθεσή τους σε αυτόν, καθώς κατά τη διάρκεια της θητείας τους διατηρούν όλα τα πολιτικά κατοχυρωμένα δικαιώματά τους.

Δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στον στρατευμένο συνάδελφό μας! Καταδικάζουμε την απαράδεκτη ποινή και απαιτούμε να ανακληθεί άμεσα!

Οι φαντάροι είναι του λαού παιδιά, έχουν δικαιώματα πολιτικά!».

Δείτε ακόμα...