Φοιτητικοί Σύλλογοι Ρόδου: Καταγγέλλουν τη δίωξη εναντίον στρατευμένου φοιτητή

Πηγή: EUROKINISSI

Την «απαράδεκτη επίθεση των κυβερνητικών επιτελείων και της διοίκησης του 6ου ΕΤΕΘ Ρόδου σε βάρος στρατευμένου συμφοιτητή μας, που εξέφρασε την αντίθεσή του στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και την εμπλοκή της χώρας μας σ’ αυτόν», καταγγέλλουν με ανακοίνωσή τους οι Φοιτητικοί Σύλλογοι ΤΕΠΑΕΣ, ΤΜΣ και ΠΤΔΕ του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη Ρόδο.

«Η περήφανη στάση του μας γεμίζει όλους με περηφάνια και αισιοδοξία. Ο συνάδελφός μας δεν είναι μόνος! Καθημερινά η πλειοψηφία του λαού με κάθε τρόπο εκφράζει την αντίθεσή της στον πόλεμο Ρωσίας – ΝΑΤΟ στο έδαφος της Ουκρανίας και απαιτεί να σταματήσει κάθε συμμετοχή της Ελλάδας στα εγκληματικά σχέδια του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ και της ΕΕ», επισημαίνουν και προσθέτουν πως «η στάση αυτή του στρατευμένου, όπως και πολλές άλλες όμοιες, ενόχλησαν και αναστάτωσαν τα κυβερνητικά επιτελεία και τις διοικήσεις στρατιωτικών μονάδων που για μια ακόμη φορά κατέφυγαν σε μια απαράδεκτη τιμωρία, με σκοπό τον εκφοβισμό των στρατευμένων και την αποτροπή τέτοιων ελεύθερων εκφράσεων».

Σαν να μην έφτανε αυτό, τονίζουν, «κλιμακώνουν την αυταρχική, εκδικητική και κατασταλτική στάση τους καλώντας τον στρατευμένο συμφοιτητή μας, κατόπιν παραγγελίας του εισαγγελέα του Στρατοδικείου Αθηνών, για διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για όσα νόμιμα εξέφρασε για τον πόλεμο στην Ουκρανία τον Ιούλη 2022!». Γι’ αυτό εκφράζουν την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη τους στον στρατευμένο και σ’ όλους τους στρατευμένους νέους της χώρας, απαιτώντας να ανακληθεί αμέσως η ανυπόστατη και σκόπιμη προσπάθεια για ποινικοποίηση της κατοχυρωμένης ελεύθερης έκφρασης και άποψης των στρατευμένων.

Δείτε ακόμα...