Φοιτητικοί Σύλλογοι της Αθήνας: Συγκέντρωση συμπαράστασης στους δύο φοιτητές που δικάζονται για τη συμμετοχή τους στην αντιπολεμική κινητοποίηση

Φοιτητικοί Σύλλογοι της Αθήνας: Συγκέντρωση συμπαράστασης στους δύο φοιτητές που δικάζονται για τη συμμετοχή τους στην αντιπολεμική κινητοποίηση
Φώτο Αρχείου / Φοιτητικοί Σύλλογοι της Αθήνας: Συγκέντρωση συμπαράστασης στους δύο φοιτητές που δικάζονται για τη συμμετοχή τους στην αντιπολεμική κινητοποίηση

Σε συγκέντρωση συμπαράστασης στα Δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων, τώρα, (στις 9 π.μ.), στο κτίριο 7, όπου δικάζονται οι δύο φοιτητές για τη συμμετοχή τους στην αντιπολεμική κινητοποίηση στο άγαλμα του Τρούμαν το 2018, καλούν φοιτητικοί Σύλλογοι της Αθήνας.

Το ψήφισμα συμπαράστασης ενέκριναν οι Φοιτητικοί Σύλλογοι Φυσικού, Πληροφορικής, ΠΤΔΕ, ΤΕΑΠΗ, Ιστορικού – Αρχαιολογικού, Τούρκικων Σπουδών, Νοσηλευτικής ΕΚΠΑ, Αρχιτεκτονικής ΕΜΠ, ΝΦΕΕΜΠ, ΣΕΤ, ΣΕΤΠ, ΠΑΔΑ, ΣΟ ΑΣΠΑΙΤΕ και Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών, Παντείου, Φιλοσοφικής, Μαθηματικού, Γεωλογικού, Ναυπηγών ΕΜΠ, Μηχανολόγων Μηχανικών ΕΜΠ, Πολιτικών Μηχανικών ΕΜΠ, Τοπογράφων ΕΜΠ, ΣΕΜΦΕ, Οικονομικού ΕΚΠΑ, ΕΜΜΕ και Οικοτρόφων ΦΕΠΑ.

Το ψήφισμα αναφέρει τα εξής:

«Να αποσυρθούν τώρα όλες οι κατηγορίες εναντίον των διωκόμενων φοιτητών!

Η τρομοκρατία δεν θα περάσει!

Τη Δευτέρα 20 Σεπτέμβρη πραγματοποιείται η δίκη των δύο αγωνιστών φοιτητών που διώκονται για τη συμμετοχή τους στην αντιπολεμική κινητοποίηση Φοιτητικών Συλλόγων, μαθητών και εργαζομένων στις 16 Απρίλη 2018, στο άγαλμα του μακελάρη Τρούμαν ενάντια στην επέμβαση ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ στη Συρία. Η τότε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ δεν δίστασε να χτυπήσει με άγρια καταστολή τη συγκέντρωση για να μη “λερωθούν” οι καλές σχέσεις με τους δολοφόνους του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ!!!

Η κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζει στα βήματα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, μετατρέποντας τη χώρα μας σε ΝΑΤΟικό ορμητήριο, μπλέκοντας το λαό και τη νεολαία σε επικίνδυνα σχέδια. Δίνει πάτημα στους φονιάδες του ΝΑΤΟ να βομβαρδίζουν λαούς, να σπέρνουν το θάνατο, δίνοντας βάσεις, συμμετέχοντας σε ΝΑΤΟικές επιχειρήσεις κ.ά. Ταυτόχρονα, συμμετέχει ενεργά σε κάθε βρώμικη αποστολή και αναβαθμίζει την εμπλοκή της χώρας μας με την πενταετή ανανέωση της Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας – ΗΠΑ, την αποστολή πυραύλων και στρατιωτικού προσωπικού στη Σαουδική Αραβία (!!!), αλλά και την άμεση εγκατάσταση νέων αμερικανικών στρατιωτικών βάσεων δίπλα στη Σούδα, στη Λάρισα, στο Στεφανοβίκειο και στην Αλεξανδρούπολη.

Σέρνουν σε δίκη τους δύο συμφοιτητές μας με ανυπόστατες κατηγορίες επειδή τόλμησαν να αμφισβητήσουν τα αιματοβαμμένα ιμπεριαλιστικά σχέδια των κυβερνήσεων με τους φονιάδες των λαών!

Είναι βαθιά γελασμένοι! Ο αυταρχισμός και οι άδικες διώξεις δεν μας φοβίζουν! Άλλωστε αυτό αποδεικνύουν οι εκατοντάδες αποφάσεις καταδίκης της σύλληψης των δύο αγωνιστών από Φοιτητικούς Συλλόγους, σωματεία εργαζομένων καθώς και οι μαζικές παραστάσεις διαμαρτυρίας με αίτημα την αθώωσή τους! Η νέα γενιά δεν κάνει βήμα πίσω από τις ανάγκες της, από το δικαίωμά της να ζει ειρηνικά, με φιλία και αλληλεγγύη για όλους τους λαούς.

Καλούμε τους φοιτητές και τις φοιτήτριες του Συλλόγου μας να σταθούν αλληλέγγυοι στους δύο συμφοιτητές μας. Να δυναμώσουν την πάλη ενάντια στις επεμβάσεις και την εμπλοκή της χώρας μας σε συντονισμό με τους υπόλοιπους Φοιτητικούς Συλλόγους.

Δίνουμε μαζικό, μαχητικό “παρών” στα Δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων, τη Δευτέρα 20 Σεπτέμβρη, στις 9 π.μ., στο κτίριο 7, όπου δικάζονται οι δύο συμφοιτητές μας!».

Δείτε ακόμα...