Φωτιά στα Γεράνεια Όρη: Συνεχίζεται η επιχείρηση κατάσβεσης των διάσπαρτων εστιών

Πυρκαγιά στο Σχινό Κορινθίας 20/05/2021
Πυρκαγιά στο Σχινό Κορινθίας 20/05/2021 / Πηγή: Eurokinissi

Σε εξέλιξη παραμένει και σήμερα Κυριακή η φωτιά που ξεκίνησε το βράδυ της Τετάρτης 19 Μάη από το Σχίνο Κορινθίας και επεκτάθηκε στην ευρύτερη περιοχή του Αλεποχωρίου. Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση της Πυροσβεστικής η φωτιά παρουσιάζει καλύτερη εικόνα σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες, ωστόσο υπάρχουν διάσπαρτες εστίες, σε μια τεράστια έκταση, που κατά διαστήματα δίνουν και αναζωπυρώσεις.

«Είναι πλέον θέμα χρόνου να δοθεί και επίσημα σε ύφεση η πυρκαγιά στα Γεράνεια Όρη», ανέφερε στο Αθηναϊκό/ Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Βασίλης Βαθρακογιάννης, ενώ επισήμανε πως είναι διάσπαρτες οι ενεργές καύσεις.

Στην ευρύτερη περιοχή, στα Γεράνεια Όρη, παραμένουν και επιχειρούν, για τέταρτη ημέρα, ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις. Ειδικότερα, επιχειρούν 278 πυροσβέστες με 89 οχήματα, 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, το ειδικό μηχανοκίνητο της Πυροσβεστικής, το κινητό επιχειρησιακό κέντρο “Όλυμπος”, από αέρος συνδράμουν 15 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα, από τα οποία τα 2 κάνουν συνεχώς ρίψεις νερού, ενώ 1 ελικόπτερο της Πυροσβεστικής και 1 της ΕΛΑΣ είναι συντονιστικά. Αρωγή συνεχίζουν να παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες και μηχανήματα έργου των Περιφερειών και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Ωστόσο κάθε μέρα που περνά το μέγεθος της καταστροφής ξεδιπλώνεται ολοένα και περισσότερο, με τους κατοίκους να βρίσκονται σε απόγνωση. Σπίτια, περιουσίες, χιλιάδες στρέμματα δάσους παραδόθηκαν στις φλόγες, με την καταστροφή να είναι ανυπολόγιστη. Εκτιμήσεις κάνουν υποστηρίζουν ότι ήδη έχουν καεί πάνω από 50.000 στρέμματα, όμως το ακριβές μέγεθος της καταστροφής θα αποκαλυφθεί αφού πρώτα σβήσουν οι φλόγες. 


Δείτε ακόμα...