Φωτιά στην Ηλεία: Έχει περάσει πλέον στην Αρκαδία απειλώντας οικισμούς

Πυρκαγιά στην Ηλεία - Κάτοικοι και πυροσβέστες στην πρώτη γραμμή της μάχης με τις φλόγες - Σάββατο 7 Αυγούστου 2021
Πυρκαγιά στην Ηλεία – Κάτοικοι και πυροσβέστες στην πρώτη γραμμή της μάχης με τις φλόγες (EUROKINISSI/ ILIALIVE.GR ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΠΥΡΟΥΝΗΣ)

Δύσκολη ήταν η νύχτα που πέρασε στη Γορτυνία, καθώς η φωτιά που πέρασε στην περιοχή από την Ηλεία, απείλησε οικισμούς.

Ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας, Χρήστος Λαμπρόπουλος, σε πρωινές του δηλώσεις στο MEGA, έκανε λόγο για μέτωπο που εκτείνεται σε μήκος χιλιομέτρων. Ήδη, οι φλόγες πέρασαν από τους οικισμούς Χώρα, όπου υπήρξαν και καταστροφές σπιτιών, και Ράχες.

Παράλληλα, σύμφωνα με τον κ. Λαμπρόπουλο κρίθηκε απαραίτητο, σε δύο περιπτώσεις να απεγκλωβιστούν άτομα. Ο ίδιος τόνισε, όμως, πως «δεν κινδύνευσαν άτομα».

Πλέον το μέτωπο είναι απειλητικό για τα χωριά Λιβαδάκι και Τουμπίτσι και είναι όλοι σε επιφυλακή

Όσον αφορά στον καιρό είπε πως «είναι σχετικά καλός, οι άνεμοι έχουν πέσει. Ελπίζω ότι η σημερινή μέρα θα είναι καλύτερη».

Τέλος, αναφέρθηκε στις ζημιές από τη φωτιά, αναφέροντας πως τη Δευτέρα «είχαν καεί 39.800 στρέμματα. Η φωτιά είναι σε δύσβατη περιοχή και με πυκνή βλάστηση».

Ενώ σύμφωνα με ενημέρωση της Πυροσβεστικής:

Στις δασικές πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν στην Αρχαία Ολυμπία Ηλείας και στη Γορτυνία Αρκαδίας, επιχειρούν 313 πυροσβέστες, με 15 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 101 οχήματα, συμπεριλαμβανομένων των δυνάμεων που έχουν διατεθεί μέσω του Ευρωπαϊκού μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας και συγκεκριμένα 35 πυροσβέστες με 14 οχήματα από τη Τσεχία, 21 πυροσβέστες από το Ηνωμένο Βασίλειο. Επίσης στην περιοχή της πυρκαγιάς βρίσκεται και το Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο ΟΛΥΜΠΟΣ. Περιοδικά επιχείρησαν 3 Ε/Π και 9 Α/Φ συμπεριλαμβανομένων των Α/Φ της Κροατίας και της Ισπανίας καθώς και του Beriev-200. Συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες και μηχανήματα έργου ΟΤΑ.

Με πληροφορίες από sputniknews.gr

Δείτε ακόμα...