Γ. Αγγέλου: Οι φασίστες να γνωρίσουν την ποινή που θα ικανοποιεί το λαϊκό αίσθημα

Σε λίγες ώρες αναμένεται η έκδοση της απόφασης του δικαστηρίου για τη Χρυσή Αυγή. Μετά από 5,5 χρόνια δίκης και 7 χρόνια από την δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Σε λίγες ώρες ο λαός μας περιμένει να δικαιωθεί με την επιβολή της αυστηρότερης των ποινών για την εγκληματική οργάνωση, που με τη μορφή κόμματος εισέβαλε στην πολιτική και κοινωνική ζωή, σκορπώντας τρόμο, πόνο, θάνατο.

Όλα αυτά τα χρόνια το ΚΚΕ, η ΚΝΕ και το ταξικά προσανατολισμένο εργατικό κίνημα, αποκάλυψαν το χαρακτήρα της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης.

Το αυγό του φιδιού επωάστηκε με την ανοχή των φασιστών από μεγάλα τμήματα του κρατικού μηχανισμού και των αστικών κυβερνήσεων. Με τις δολοφονικές επιθέσεις των ταγμάτων εφόδου σε κομμουνιστές συνδικαλιστές μεταλλεργάτες στο Πέραμα και με τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα έφτασαν στο αποκορύφωμα της δράσης τους.

Σε λίγες ώρες θα μιλήσει ο Δικαιοσύνη. Έφτασε η ώρα να βρεθούν μια για πάντα στη φυλακή οι φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί. Έφτασε η ώρα οι φασίστες να γνωρίσουν την ποινή που θα ικανοποιεί το λαϊκό αίσθημα. Γιατί ΔΕΝ είναι αθώοι. Δεν ήταν! Ποτέ!

Αύριο να είμαστε όλοι εκεί. Μια γροθιά, μια φωνή. Να θυμηθούμε τους στίχους του Τάσου Λειβαδίτη:
Αν θέλεις να λέγεσαι άνθρωπος
δεν θα πάψεις ούτε στιγμή
ν’ αγωνίζεσαι για την ειρήνη και για το δίκιο.
Θα βγεις στους δρόμους, θα φωνάξεις,
τα χείλια σου θα ματώσουν απ’ τις φωνές
το πρόσωπό σου θα ματώσει από τις σφαίρες — μα ούτε βήμα πίσω.

Γιάννης Αγγέλου
Σχης (ΜΧ) εα
ΜΒΑ, Ms’c

Δείτε ακόμα...