Γ. Δελής: Εξεταστική για παρακολούθηση Ανδρουλάκη, δημοσιογράφων και ΚΕ του ΚΚΕ

Δελής
Πηγή : Eurokinissi

Έχουμε ζητήσει εξεταστική επιτροπή για την παρακολούθηση του Νίκου Ανδρουλάκη, δημοσιογράφων και του τηλεφωνικού κέντρου της ΚΕ του ΚΚΕ τόνισε ο Γιάννης Δελής βουλευτής του Κόμματος μιλώντας το πρωί στο ραδιόφωνο «Αθήνα 9.84». Πρόσθεσε ότι αυτές είναι συγκεκριμένες υποθέσεις σε αντίθεση με την πρόταση της ΝΔ που έχει ένα αόριστο περιεχόμενο. 

Πρέπει να καταργηθεί όλο το σκοτεινό θεσμικό πλαίσιο που επιτρέπει τις παρακολουθήσεις, υπογράμμισε ο Γιάννης Δελής σημειώνοντας ότι μόνο το ΚΚΕ δεν το έχει ψηφίσει, ενώ τα υπόλοιπα κόμματα το ψήφισαν και για αυτό δεν μιλάνε για αυτό. Υπενθύμισε πως επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και με την ψήφο ΝΔ και ΠΑΣΟΚ άλλαξε το άρθρο στον Ποινικό Κώδικα και μετέτρεψε σε πλημμέλημα από κακούργημα την υποκλοπή επικοινωνιών.

Ανέφερε ακόμα πως το 2020 γίνονταν 38 άρσεις απορρήτου την ημέρα και τα τελευταία χρόνια έγιναν πάνω από 100.000 «επισυνδέσεις» και αν προστεθούν και οι επαφές των τηλεφώνων αυτών τότε πρόκειται για εκατομμύρια τηλεφωνικών παρακολουθήσεων. 

Το συμπέρασμα που βγαίνει, τόνισε ο Γιάννης Δελής, είναι πως ένα σκοτεινό θεσμικό πλαίσιο από νόμου, οδηγίες της ΕΕ και διακρατικές συμφωνίες επιτρέπουν στις κυβερνήσεις να κάνουν μαζικές παρακολουθήσεις. Πρόσθεσε πως το θεσμικό πλαίσιο μένει εκτός της αντιπαράθεσης ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ διότι το ψήφισαν.

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...