Γ. Γκιόκας: Επίσκεψη στην ΕΜΑΚ Μαγούλας

Γκιόκας ΕΜΑΚ Μαγούλας

Περιοδεία στην ΕΜΑΚ στη Μαγούλα όπου βρίσκονται και τα ειδικά τμήματα όπως το Μ.Ε.Τ.Π.Ε (Μηχανοκίνητο ειδικό τμήμα πυροσβεστικών επιχειρήσεων) και το ΕΜΟΔΕ (Ειδική Μονάδα Δασικών Επιχειρήσεων) πραγματοποίησε σήμερα κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής τον βουλευτή του Κόμματος Γιάννη Γκιόκα.

Αρχικά, η αντιπροσωπεία είχε συνάντηση με το διοικητή της υπηρεσίας, όπου ενημερώθηκε για την αποστολή και το έργο των συγκεκριμένων Μονάδων. Ο βουλευτής του ΚΚΕ ανέδειξε τις πολυάριθμες παρεμβάσεις του ΚΚΕ εντός κι εκτός βουλής για τα ζητήματα της στήριξης του προσωπικού και των υποδομών της πυροσβεστικής, τις θέσεις του ΚΚΕ για ένα ολοκληρωμένο σχέδιο πρόληψης και προστασίας από τις φυσικές καταστροφές που στηρίζεται και στην πείρα που υπάρχει. Στο Διοικητή, όπως και στο προσωπικό μοιράστηκε η ειδική έκδοση του ΚΚΕ για την «Πυρασφάλεια και δασοπροστασία».

Ο Γιάννης Γκιόκας μιλώντας στο προσωπικό της υπηρεσίας, ανέδειξε το μεγάλο ζήτημα της απουσίας ουσιαστικής πρόληψης και τον αντιεπιστημονικό διαχωρισμό της πρόληψης των δασικών πυρκαγιών από την καταστολή τους, όπως και το ζήτημα της μεγάλης υποστελέχωσης της Πυροσβεστικής, αλλά και την ταυτόχρονη “ομηρία” των εργαζόμενων που όπως είπε χαρακτηριστικά είναι εργαζόμενοι 5 ταχυτήτων με συμβάσεις, εποχιακοί πυροσβέστες κλπ.

Η ανάγκη πρόληψης και θωράκισης από τις φυσικές καταστροφές αναδεικνύεται και με αφορμή τον πρόσφατο σεισμό στην Τουρκία και τη Συρία, αναφερόμενος και στη συγκινητική προσπάθεια της ελληνικής μονάδας της ΕΜΑΚ.

Τόνισε επίσης ότι το ΚΚΕ δίνει όλες τις δυνάμεις του μέσα και έξω από τη Βουλή για να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων στο Σώμα όπως είναι η μονιμοποίηση των 5ετών και των εποχικών πυροσβεστών, οι προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, η κατάργηση του νόμου 4662/2020, η ένταξη στα ΒΑΕ, η εφαρμογή της νομοθεσίας για την προστασία της Υγείας και της Ασφάλειας στην Εργασία, η αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης από τον κρατικό προϋπολογισμό, που παραμένει καθηλωμένη με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων. Υπογράμμισε ότι αποτελεί πολιτική επιλογή -και όχι διαχειριστική ανεπάρκεια- των κυβερνήσεων μέχρι σήμερα η απουσία ολοκληρωμένου σχεδίου προστασίας του περιβάλλοντος αλλά και της ανθρώπινης ζωής, διότι η εκάστοτε κυβέρνηση νομοθετεί στη λογική του “κόστους – οφέλους” για τα κέρδη των μεγάλων επιχειρήσεων και όχι με σκοπό να καλύψει τις ανάγκες των εργαζομένων.

Για αυτό το λόγο το ΚΚΕ καλεί όλο το προσωπικό του Πυροσβεστικού Σώματος να σκεφτεί με βάση την πείρα του όλο το προηγούμενο διάστημα που είδε όλες τις κυβερνήσεις να βάζουν το …λιθαράκι τους στην καταστροφική αυτή πολιτική, αλλά και στην υπονόμευση και χειροτέρευση των εργασιακών δικαιωμάτων τους, να απαντήσει σε αυτή την επίθεση στηρίζοντας τις προσπάθειες του ΚΚΕ και μπροστά στις εκλογές, με την ψήφο τους.

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...