Γ. Γκιόκας: Η επόμενη μέρα είναι εδώ και το ΚΚΕ είναι πιο δυνατό!

Του Γιάννη Γκιόκα*

Το ΚΚΕ κατέγραψε μια ακόμη σημαντική εκλογική άνοδο μετά τις περσινές βουλευτικές εκλογές και ακόμη μεγαλύτερη σε σχέση με τις ευρωεκλογές του 2019. Το αποτέλεσμα του ΚΚΕ, που είναι τρίτο κόμμα στην Αττική με μεγάλη διαφορά, επιβεβαιώνει τη δυναμική και τις θετικές διεργασίες που συντελούνται εδώ και μεγάλο διάστημα στην ίδια την κοινωνία, στους αγώνες, στους φορείς του εργατικού-λαϊκού κινήματος και εκφράζονται πλέον σταθερά και στις εκλογικές αναμετρήσεις.

Στο αποτέλεσμα, αλλά και στα ποσοστά της αποχής, καταγράφεται η αποδοκιμασία απέναντι στην κυβέρνηση της ΝΔ και τα άλλα κόμματα που έχουν κυβερνήσει, αλλά και η απαξίωση προς την ίδια την ΕΕ και τους θεσμούς της. Είναι υποκριτικός ο “προβληματισμός” αυτών των δυνάμεων για την αποχή, όταν είναι οι ίδιες που 365 μέρες τον χρόνο λοιδορούν την πραγματική συμμετοχή στο συνδικάτο, στον σύλλογο, στην απεργία και στους αγώνες, όλα αυτά, δηλαδή, για τα οποία παλεύει με συνέπεια το ΚΚΕ. Ζητούμενο, συνεπώς, είναι αυτή η αποδοκιμασία να εκφραστεί με την ενεργή συμμετοχή στην οργανωμένη πάλη, να συναντηθεί με την ανατρεπτική πολιτική του ΚΚΕ.

Άλλωστε, η πραγματική καταδίκη της κυβέρνησης της ΝΔ δεν μπορεί να γίνει μέσα από την αναζήτηση νέων “σωτήρων”, την αναστήλωση και μεταμφίεση της αμαρτωλής σοσιαλδημοκρατίας, ή με την ενίσχυση ακροδεξιών, σκοταδιστικών δυνάμεων, που είναι “σάρκα από τη σάρκα” του συστήματος και το αποδεικνύουν όπου κυβερνούν. Σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να γίνει με την αναμονή μέχρι το… 2027 όταν θα στηθούν ξανά κάλπες, όπως προκλητικά λένε άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Η επόμενη μέρα είναι εδώ. Είναι εδώ οι δεσμεύσεις της ΕΕ, τα ματωμένα πλεονάσματα, τα προαπαιτούμενα του Ταμείου Ανάκαμψης, οι δύο ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι, στους οποίους η χώρα μας βρίσκεται μπλεγμένη. Το ΚΚΕ θα καταθέσει τη μεγαλύτερη δύναμη που του έδωσε ο λαός για να δυναμώσει η φωνή του και εκεί που παίρνονται οι αντιλαϊκές αποφάσεις και πάνω από όλα για να οργανωθεί με καλύτερους όρους η εργατική-λαϊκή πάλη για την ανατροπή τους.

* Ο Γιάννης Γκιόκας είναι μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής

  • Αναδημοσίευση από την «Εφημερίδα των Συντακτών»
Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...