Γ. Γκιόκας: Να σταθούμε στις μεγάλες στιγμές που ζήσαμε με την τελετή αποχαιρετισμού του Μίκη Θεοδωράκη

Nα σταθούμε στις μεγάλες στιγμές που ζήσαμε με την τελετή αποχαιρετισμού του Μίκη Θεοδωράκη και όχι σε μικρές στιγμές και μικροπολιτικά ζητήματα, τόνισε ο Γιάννης Γκιόκας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής του Κόμματος, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Alpha».

Υπογράμμισε πως το ΚΚΕ είχε αναλάβει ένα πολύ μεγάλο χρέος, να υλοποιήσει την πολιτική διαθήκη του Μίκη Θεοδωράκη, κάτι που προσπάθησε και πέτυχε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.


Η συνέντευξη:

Σας καλέσαμε για να κάνουμε μια συζήτηση για αυτά που συνέβησαν χθες έξω και μέσα στη Μητρόπολη. Επειδή ακούω και διαβάζω διάφορα, σας παρακαλώ θερμά, θα ήθελα να μας πείτε από την πλευρά του Κόμματος σας, τι ακριβώς συνέβη, για να έχει ο κόσμος μία ξεκάθαρη εικόνα για το τι ακριβώς συνέβη. Εμείς ισχυριστήκαμε ότι το ΚΚΕ ποτέ δεν έχει δημιουργήσει τέτοια θέματα αλλά δεν ξέρω τι έγινε χθες. Για να σας ακούσω.

Για ποιο πράγμα μιλάτε;

Μιλάω για τα συνθήματα εναντίον του πρωθυπουργού και αν ο πρωθυπουργός πραγματικά ζήτησε τον λόγο από τον κ. Κουτσούμπα.

Καταρχήν θα ήθελα να πω, ότι αυτές οι μικρές στιγμές, δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να υποβαθμίσουν τις μεγάλες στιγμές, που ζήσαμε όλες τις προηγούμενες μέρες και κυρίως χθες, με την τελετή αποχαιρετισμού αλλά και σήμερα με την τελετή που γίνεται στον Γαλατά Χανίων, αυτά του μικροπολιτικού χαρακτήρα ζητήματα και αυτό θα πρέπει να το σκεφτούν όλοι.

Είναι κεντρικό πολιτικό ζήτημα αν δύο πολιτικοί αρχηγοί ήρθαν σε αντιπαράθεση για ένα τέτοιο θέμα.

Επιτρέψτε μου να πω ότι είναι μικροπολιτικό ζήτημα σε σχέση με τα μεγάλα ζητήματα και τα μεγάλα μεγέθη που είχε η χθεσινή μέρα. Και από αυτή την άποψη θα πρέπει να το σκεφτούν καλά ορισμένοι -προφανώς δεν αναφέρομαι σε εσάς, πολιτικά μιλάω- για ζητήματα που επιλέγουν να ανοίξουν και για αντιδράσεις που επιλέγουν να έχουν σε συγκεκριμένα ζητήματα. Ήταν μία στιγμή την είδαν, καταγράφηκε. Δεν θέλω να κάνω κάποιο σχόλιο για αυτό.

Αυτό που θέλω να πω είναι ότι το ΚΚΕ είχε αναλάβει ένα πολύ μεγάλο χρέος, να υλοποιήσει την πολιτική διαθήκη του Μίκη Θεοδωράκη, στην οποία έδινε και το στίγμα των τελευταίων επιθυμιών του και να εξασφαλίσει ότι η τιμή θα δοθεί όπως αρμόζει στην ιστορία και την πορεία αυτού του ανθρώπου. Αυτή ήταν η ευθύνη μας. Και αν θέλετε σε ορισμένες περιπτώσεις είχαμε να χειριστούμε και ζητήματα τα οποία μας υπερέβαιναν. Θεωρούμε ότι αυτό το προσπαθήσαμε και το καταφέραμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και επιβεβαιώθηκε και με την μαζική συμμετοχή του κόσμου στο λαϊκό προσκύνημα όλες τις προηγούμενες μέρες αλλά και χθες, την ημέρα της τελετής αποχαιρετισμού, και κυρίως με το στίγμα που έδωσε ο επικήδειος λόγος του Γενικού Γραμματέα του Κόμματος.

Από κει και πέρα το ΚΚΕ ούτε μπορεί ούτε θα μπορούσε να έχει την ευθύνη για συνθήματα που ακούστηκαν από κάποιους ή από έναν κόσμο σε ένα μεγάλο πλήθος, που ήταν συγκεντρωμένο χθες έξω από την Μητρόπολη, κατά τη διάρκεια τελετής αποχαιρετισμού. Είναι γνωστό ότι το ΚΚΕ δεν υιοθετεί τέτοια συνθήματα ούτε ως προς το περιεχόμενό τους, γιατί η αντιπαράθεσή μας με την κυβερνητική πολιτική είναι πολύ βαθύτερη από κάποια πρόσωπα, ούτε ως προς τη στιγμή και τον χώρο, όπως ήταν η χθεσινή.

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...