Γ. Γκιόκας: Συγχωροχάρτι στη ΝΔ δίνει ο ΣΥΡΙΖΑ

Γιάννης Γκιόκας
Πηγή: Eurokinissi

Είναι κρίσιμο να μπει στο επίκεντρο της προσοχής το θεσμικό πλαίσιο που που έχει εκτινάξει τον αριθμό των παρακολουθήσεων τόνισε ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Γκιόκας μιλώντας στην Ολομέλειας της Βουλής για την πρόταση δυσπιστίας.

Χαρακτήρισε αποκαλυπτικές τις ομιλίες που έγιναν τόσο από την πλευρά της κυβέρνησης όσο και από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Αναφέρθηκε στην τοποθέτηση του υπουργού Εσωτερικών που ισχυρίστηκε ότι οι παρακολουθήσεις έγιναν αλλά ήταν νόμιμες και υπογράμμισε ότι το ζητούμενο δεν είναι αν έγιναν ή δεν έγιναν οι παρακολουθήσεις αυτό έχει απαντηθεί αλλά το ποιος είναι ο λόγος εθνικής ασφάλειας που έγιναν. 

Αναφερόμενος στις ομιλίες των εισηγητών του ΣΥΡΖΑ που ισχυρίστηκαν ότι η ΝΔ μεταλλάχθηκε, πήρε το στραβό το δρόμο και πως απεμπόλησε τις άξιες του αστικού κόσμου και τόνισε ότι το συμπέρασμα που βγαίνει ότι μέχρι τώρα είχαμε συνηθίσει τον ΣΥΡΙΖΑ να παλεύει για τη χαμένη τιμή της σοσιαλδημοκρατίας, τώρα αντιλαμβανόμαστε ότι παλεύει και για τη χαμένη τιμή της Νέας Δημοκρατίας!

Πρόσθεσε ότι η ΝΔ και ο πρωθυπουργός έκαναν όσα έκαναν όχι ως παραφωνία αλλά γιατί αυτό απορρέει από το χαρακτήρα του ως ένα κόμμα αστικό που υπηρετεί του κράτους της δικτατορίας του κεφαλαίου. Σημείωσε ότι όσο πιο αντιδραστικό γίνεται αυτό το κράτος τόσο πιο αντιδραστικά θα γίνονται όλα τα κόμματα που το υπηρετούν η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ έφτασε στο σημείο να δίνει συγχωροχάρτι στη ΝΔ, τόνισε ο Γιάννης Γκιόκας επισημαίνοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ότι το πρόβλημα των παρακολουθήσεων αφορά τον Ορμπαν, τον Τραμπ και τον Μητσοτάκη λες και στον υπόλοιπο κόσμο δεν γίνονται παρακολουθήσεις. Αυτός, είπε, είναι ο αστικός κόσμος και οι αξίες του, ο κόσμος του αυταρχισμού, της διαφθοράς, της βαρβαρότητας και είναι έτσι εδώ και 150 χρόνια και ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κομμάτι αυτού του κόσμου.

Υπογράμμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δίνει συγχωροχάρτι στη ΝΔ, στο σάπιο κράτος, στην ΕΕ και στο θεσμικό πλαίσιο που έχει κυριολεκτικά τις ελευθερίες των λαών της Ευρώπης όπως αποδεικνύει  και το πρόσφατο άθλιο ψήφισμα του ευρωκοινοβουλίου που το υπέγραψαν ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ ΠΑΣΟΚ ότι τα λόμπι είναι συστατικό στοιχείο της ευρωπαϊκής δημοκρατίας.

Δείτε ακόμα...