Γ. Λαμπρούλης: Ένοχοι το κράτος και η εταιρεία που για τα κέρδη θυσιάζουν ζωές

Ειδική μνεία στους υγειονομικούς των νοσοκομείων της Λάρισας, που απέδειξαν πάλι την αυταπάρνηση και τον απαράμιλλο ζήλο να προσφέρουν για την φροντίδα των τραυματιών της τραγωδίας στα Τέμπη, αλλά και στους πυροσβέστες, τους ανθρώπους της ΕΜΚ, τους εθελοντές και όσους αυτές τις μέρες στον τόπο του προδιαγεγραμμένου εγκλήματος προσφέρουν άοκνα νυχθημερόν, έκανε ο βουλευτής του ΚΚΕ, Γιώργος Λαμπρούλης, μιλώντας χθες βράδυ στο δελτίο ειδήσεων του «Kontra».

Όπως τόνισε η κυβέρνηση είναι εκτεθειμένη ανεπανόρθωτα με τις εγκληματικές πολιτικές της στην λειτουργία και την ασφάλεια των σιδηροδρόμων που οδήγησαν στην τραγωδία. Ο Γ. Λαμπρούλης επισήμανε ότι η σύσταση της επιτροπής εμπειρογνωμόνων φαίνεται πώς έχει αποστολή να τεκμηριώσει το προαποφασισμένο πόρισμα του ανθρώπινου λάθους και να βγει λάδι η πολιτική απελευθέρωσης και ξεχαρβαλώματος του σιδηροδρόμου, πολιτική που εφάρμοσαν οι κυβερνήσεις ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ αναφέρθηκε επίσης στη σωρεία καταγγελιών από τους εργαζόμενους το προηγούμενο διάστημα για την ασφάλεια στους σιδηροδρόμους, προσθέτοντας ότι και το Κόμμα τις είχε αναδείξει στη Βουλή. Ξεκαθάρισε ότι η παραίτηση ενός υπουργού δεν αναιρεί τις τεράστιες εγκληματικές ευθύνες στην ασφάλεια και τη λειτουργία των σιδηροδρόμων.

Αντίθετα, ο Γ. Λαμπρούλης υπογράμμισε ότι τα επιχειρηματικά συμφέροντα και η κερδοφορία είναι η αιτία της τραγωδίας, ενώ θύμισε ότι είναι βαρύς ο φόρος του αίματος στην περιοχή της Θεσσαλίας από δυστυχήματα. Τόνισε ότι ένοχοι είναι το κράτος και η εταιρεία που για τα κέρδη θυσιάζουν ζωές, προσθέτοντας ότι φτάσαμε από την υλοποίηση της στρατηγική απελευθέρωσης των μεταφορών που στήριξαν ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ.

Τέλος, επισήμανε ότι το ΚΚΕ θα συμβάλει τα μέγιστα για να μην παραγραφούν οι ευθύνες.

Δείτε ακόμα...