Γ. Μαρίνος: Άκρως επικίνδυνη για τον λαό η πολιτική της εμπλοκής στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς

Ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ, στο Υπουργείο Εξωτερικών
Ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ, στο Υπουργείο Εξωτερικών

Την κατηγορηματική αντίθεση του ΚΚΕ στην πολιτική της εμπλοκής στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, που ακολουθεί η ελληνική κυβέρνηση, σε συνέχεια των προηγούμενων, εξέφρασε ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ και βουλευτής του Κόμματος, στην συνάντηση που είχε με τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια.

Σε δήλωσή του, μετά την συνάντηση, ο Γ. Μαρίνος τόνισε την αντίθεση του ΚΚΕ στους σχεδιασμούς που έχουν μετατρέψει την Ελλάδα σε αμερικανοΝΑΤΟικό ορμητήριο και που βάζουν το λαό μπροστά σε μεγάλους κινδύνους.

Τόνισε ότι «η πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση και τα κόμματα του ευρωατλαντισμού είναι άκρως επικίνδυνη».

Επίσης, αναφερόμενος στις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ, υπογράμμισε ότι «ρίχνουν κι άλλο λάδι στη φωτιά στους ανταγωνισμούς με Ρωσία και Κίνα, οδηγούν σε κλιμάκωση του ιμπεριαλιστικού πολέμου στην Ουκρανία, και τροφοδοτούν νέο κύκλο συμβατικών και πυρηνικών εξοπλισμών που πληρώνουν ακριβά οι λαοί».

Ακόμα, υπογράμμισε ότι στις συνθήκες αυτές «σημειώνουμε ότι οι γενικότεροι ανταγωνισμοί, ο ανταγωνισμός ανάμεσα στην ελληνική και την τουρκική αστική τάξη, η όξυνση της επιθετικότητας της τουρκικής κυβέρνησης και η αμφισβήτηση της κυριαρχίας των ελληνικών νησιών είναι πάρα πολύ επικίνδυνες εξελίξεις».

Και ξεκαθάρισε ότι «στην πράξη έχει καταρριφθεί ο μύθος ότι ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ είναι δυνάμεις προστασίας της ασφάλειας και της ειρήνης ή είναι δυνάμεις που μπορούν να αναχαιτίσουν τις διεκδικήσεις του τουρκικού κράτους».

Έχουν τεράστιες και εγκληματικές ευθύνες, τόνισε ο Γ. Μαρίνος επειδή θέλουν να είναι κοντά στο ΝΑΤΟ η Τουρκία, να ενισχύεται η νοτιοανατολική πτέρυγα του ΝΑΤΟ στους γενικότερους ανταγωνισμούς, γι’ αυτό οι λεγόμενοι σύμμαχοι διαμορφώνουν το έδαφος για έναν οδυνηρό συμβιβασμό, που αφορά την συνεκμετάλλευση και συνδιαχείριση του Αιγαίου.

Τέλος, σημείωσε ότι το ΚΚΕ καλεί τον λαό να επαγρυπνεί και σε συμπόρευση μαζί του να δυναμώσει τον αγώνα για απεμπλοκή της χώρας από τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία και τους γενικότερους επικίνδυνους σχεδιασμούς.

Δείτε ακόμα...