Γ. Μαρίνος: Καμία εμπλοκή της χώρας στο ουκρανικό μέτωπο, κανένας Έλληνας στρατιώτης εκτός συνόρων

Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ
Πηγή: Eurokinissi

Καμία εμπλοκή της Ελλάδας στο ουκρανικό μέτωπο, κανένας Έλληνας στρατιώτης και αξιωματικός εκτός συνόρων, κλείσιμο τώρα των αμερικανικών βάσεων στην Ελλάδα, απαίτησε ο βουλευτής του ΚΚΕ και μέλος του ΠΓ της ΚΕ του Κόμματος, Γιώργος Μαρίνος, μιλώντας από το βήμα της Βουλής σχετικά με τη σύμβαση αγοράς νέων φρεγατών και αεροσκαφών «Rafale».

Ταυτόχρονα κάλεσε τον ελληνικό λαό να διεκδικήσει την απεμπλοκή της χώρας από τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς με όλους τους τρόπους και με όλα τα μέσα και το ΚΚΕ θα είναι μπροστάρης σε αυτόν τον αγώνα.

Αναφερόμενος στην προηγηθείσα «αντιπαράθεση» μεταξύ της κυβέρνησης της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΙΝΑΛ, ο Γ. Μαρίνος την χαρακτήρισε «παράσταση, όπου μέσω άσφαιρων πυρών» επιχειρήθηκε να αποκρυφτεί η στρατηγική σύμπλευση αυτών των κομμάτων, να καλυφθεί η ουσία των εξελίξεων, η στάση που κρατούν απέναντι στο ΝΑΤΟ, το εργαλείο πολέμου απέναντι στους λαούς, που οργάνωσε όλα τα χρόνια πολέμους σε Γιουγκοσλαβία, Αφγανιστάν, Λιβύη, Συρία, Ιράκ.

Αυτά που θέλουν καλύψουν, τόνισε είναι ότι ψήφισαν για το «ΝΑΤΟ 2030» για να παρεμβαίνει σε όλη την υδρόγειο, για να σκοτώνει τους λαούς, ότι με όλες τις κυβερνήσεις ο ελληνικός λαός πληρώνει κάθε χρόνο 4 δις ευρώ για τις ΝΑΤΟικές ανάγκες. Να καλύψουν ότι όλοι στηρίζουν την ιμπεριαλιστική λυκοσυμμαχία της ΕΕ που έχει 17 αποστολές αυτή την ώρα σε όλο τον κόσμο.

Απέκρυψαν ότι μαζί στήριξαν την αμερικανική συμφωνία για τις βάσεις, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ μόλις ανέλαβε την κυβέρνηση προχώρησε σε στρατηγικό διάλογο με τις ΗΠΑ και συμφωνήθηκε να προχωρήσει η αναβάθμιση της Σούδας, και η δημιουργία βάσεων σε Αλεξανδρούπολη, Στεφανοβίκειο και Λάρισα, μετατρέποντας τον ελληνικό στρατό, σε ΝΑΤΟικό στρατό, μετατρέποντας την Αλεξανδρούπολη σε κέντρο μεταφοράς ΝΑΤΟικών δυνάμεων για την περικύκλωση της Ρωσίας, μετατρέποντας σε στόχο αντιποίνων, όπως έχει θέσει επανειλημμένα η ρωσική ηγεσία.

Όλοι έχετε ευθύνη και έχετε πάρει μέρος σε αποφάσεις για τη συμμετοχή της Ελλάδας σε ιμπεριαλιστικής αποστολές στο εξωτερικό, τόνισε ο Γιώργος Μαρίνος, φέρνοντας για παράδειγμα τους 3.500 χιλιάδες Έλληνες στρατιώτες στο Αφγανιστάν, για τη συμμετοχή των οποίων έδωσε συγχαρητήρια από ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Α. Μπλίνκεν.

«Τι δουλειά έχουν ελληνικές φρεγάτες στον περσικό κόλπο; Τι δουλειά έχουν οι ελληνικοί πύραυλοι Patriot στη Σαουδική Αραβία;», έθεσε τα ερωτήματα ο Γ. Μαρίνος.

Μάλιστα, αποκάλυψε την υποκρισία των ισχυρισμών ότι τάχα οι φρεγάτες και τα αεροσκάφη είναι για την εθνική άμυνα, ενώ στην πραγματικότητα είναι για τις ΝΑΤΟικές ανάγκες, παραθέτοντας λόγια του πρέσβη των ΗΠΑ στη χώρα μας, Τζ. Πάιατ, ο οποίος είχε δηλώσει πρόσφατα ότι ελπίζει να είναι επιτυχημένο το πρόγραμμα με τις φρεγάτες «Μπελαρά» για να γίνει ο ελληνικός στόλος ικανότερος εταίρος του αμερικάνικου στόλου.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ ξεκαθάρισε στα αστικά κόμματα ότι το ΚΚΕ θα τους αποκαλύπτει συστηματικά και θα θέτει κριτήρια στο λαό να βγάλει συμπεράσματα και να πάρει αποφάσεις να τους απομονώσει. Γιατί προκαλεί μεγάλη ζημιά στο λαό η εμπλοκή στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, όπως σημείωσε, υπενθυμίζοντας ότι η ελληνογαλλική συμφωνία προέβλεπε αποστολή ελληνικών δυνάμεων στο Σαχέλ.

Χαρακτήρισε, ακόμα, πρόκληση τους πανηγυρισμούς, την ώρα που ο λαός στενάζει, εξαιτίας των άθλιων μισθών και συντάξεων, της φοροληστείας και της ακρίβειας.

Την ώρα που οι αγρότες είναι στο δρόμο διεκδικώντας τα αυτονόητα για την επιβίωσής τους, την ώρα που οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ μάχονται και ζητούν προστασία του δικαιώματος στη δουλειά, η κυβέρνηση λέει ότι δεν υπάρχουν «λεφτόδεντρα», προσπαθώντας να εξαπατήσει το λαό. Γιατί υπάρχουν δισεκατομμύρια για τις ΝΑΤΟικές ανάγκες, αλλά για τις λαϊκές ανάγκες δεν δίνουν ούτε το ελάχιστο. «Γι’ αυτό ο λαός πρέπει να σας πολεμήσει», επισήμανε ο Γ. Μαρίνος.

Τέλος, σημείωσε ότι η αντιπαράθεση ανάμεσα σε ΝΑΤΟ-ΕΕ-ΗΠΑ και Ρωσία έχει πάρει επικίνδυνες διαστάσεις και απαιτείται να μην εφησυχάζει κανείς.

Δείτε ακόμα...