Γ. Μαρίνος: Πάρτε πίσω τη συμφωνία για τις βάσεις είναι αντίθετη με τη θέληση του λαού

Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ
Πηγή: Eurokinissi

Το ΚΚΕ καταψηφίζει την ελληνοαμερικανική συμφωνία για τις Βάσεις και συνεχίζει μαζί με το λαό τον αγώνα που δυναμώνει την Πέμπτη στο συλλαλητήριο στα Προπύλαια και στις 22 Μάη στη μαραθώνια πορεία, τόνισε ο Γιώργος Μαρίνος μέλος του ΠΓ της ΚΕ του Κόμματος και βουλευτής Εύβοιας μιλώντας το πρωί της Τρίτης στη Διαρκή Επιτροπή Εθνικής ‘Αμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής για την «Κύρωση του Δεύτερου Πρωτοκόλλου Τροποποίησης της Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας μεταξύ της Κυβέρνησης της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Κυβέρνησης των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής».

Ζήτησε την απόσυρση της συμφωνίας λέγοντας πάρτε τη πίσω είναι κάθετα αντίθετη με τη θέληση και το συμφέρον του λαού,θα την πολεμήσουμε μαζί του με όλους του τρόπους. Την χαρακτήρισε κατάπτυστη και επιθετική τη συμφωνία που επ αόριστον επεκτείνει σε όλη τη χώρα τις αμερικανικές βάσεις και υποδομές και εμπλέκει τις ένοπλες δυνάμεις πιο βαθιά στην υπηρεσία του ΝΑΤΟ με αποτέλεσμα η χώρα να γίνεται στόχος αντιποίνων και ο λαός να έχει μπει σε μεγάλους κινδύνους.

Σημείωσε πως η κυβέρνηση, τα ΝΑΤΟικά κόμματα και τα παπαγαλάκια τους προσπαθούν να εκβιάσουν τον λαό που αντιστέκεται και στην πλειοψηφία του είναι κατά του ΝΑΤΟ και της εμπλοκής στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Πρόσθεσε πως το ΚΚΕ φέρνει στη Βουλή το μήνυμα των λαϊκών κινητοποιήσεων για απόσυρση της συμφωνίας, για απεμπλοκή από τα ΝΑΤΟικά σχέδια και για ξήλωμα των βάσεων. 

Ετικέτες: , , ,

Δείτε ακόμα...