Γ. Ντουνιαδάκης: Θετικό σενάριο για τον λαό η ισχυροποίηση του ΚΚΕ σε όλες τις κάλπες

Γιάννης Ντουνιαδάκης, υποναύαρχος ΠΝ ε.α , μέλος του τμήματος της ΚΕ του ΚΚΕ για τις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας

Μήνυμα ισχυροποίησης του ΚΚΕ στις βουλευτικές εκλογές, αλλά και σε όλες τις κάλπες που θα στηθούν μέσα στη χρονιά (περιφερειακές, τοπικές), έστειλε από την Κεφαλονιά, που πραγματοποίησε περιοδεία χθες Σάββατο, ο Γιάννης Ντουνιαδάκης, υποναύαρχος του Πολεμικού Ναυτικού ε.α. και υποψήφιος βουλευτής του Κόμματος.

Επικεφαλής κλιμακίου της ΤΕ Κεφαλονιάς – Ιθάκης, στο οποίο συμμετείχαν επίσης οι υποψήφιοι βουλευτές του νομού Σπύρος Καμπίτσης (πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου) και Δημήτρης Μαντζουράτος (πρόεδρος του ΝΤ της ΑΔΕΔΥ), περιόδευσε στα καταστήματα του Λιθόστρωτου στο Αργοστόλι, ενώ το βράδυ μίλησε σε συγκέντρωση στο Δημοτικό Θέατρο.

Τις συνομιλίες που πραγματοποιήθηκαν σε καλό κλίμα με επαγγελματίες και εμπόρους, απασχόλησαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους. Υπήρξε ενδιαφέρον για τις προτάσεις του Κόμματος, ενημερώθηκαν για τις παρεμβάσεις του εντός και εκτός Βουλής για μια σειρά μέτρα.

Στην απογευματινή του ομιλία ο Γ. Ντουνιαδιάκης επεσήμανε ότι υπάρχει καλό σενάριο για τον λαό απέναντι σε οποιαδήποτε «από χέρι» αντιλαϊκή κυβέρνηση προκύψει μετά τις εκλογές με ένα πολύ δυνατό ΚΚΕ.

Αναφέρθηκε αναλυτικά σε προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα και στα δύο νησιά όπως οι μεγάλες ελλείψεις προσωπικού και υποδομών Υγείας (στα δύο νοσοκομεία και τα ΚΥ), η έλλειψη των αναγκαίων μέτρων προστασίας του λαού από φυσικά φαινόμενα (αντισεισμική, αντιπυρική, αντιπλημμυρική προστασία κ.ά.), η κατάσταση με τις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες που «ανοιγοκλείνουν» ανάλογα με τα ποσοστά κέρδους των εφοπλιστών, ζητήματα που έχουν απασχολήσει την Κεφαλονιά και την Ιθάκη.

Στάθηκε και στα επίκαιρα ζητήματα της αντισεισμικής προστασίας, με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει και το νησί όπου οι επιπτώσεις από τους σεισμούς του 2014 είναι ακόμη «ανοιχτές» σε δημόσιες υποδομές και κτίρια στο Ληξούρι, στην οδοποιία, σε σχολεία κ.α.

«Παρότι οι σεισμοί στην Κεφαλονιά είναι συχνοί, δεν υπάρχει ολοκληρωμένο σχέδιο αντιμετώπισης σεισμικού κινδύνου, ενώ η όποια εφαρμογή του νέου αντισεισμικού κανονισμού εναπόκειται στην τσέπη του κάθε πολίτη που η κατασκευή εκτοξεύεται από πλευράς κόστους. Όταν λένε η Κεφαλονιά άντεξε στους σεισμούς, εννοούν στις ιδιωτικές κατασκευές αφού οι δημόσιες καταστράφηκαν όλες όπως προαναφέρουμε», είπε και αφού στάθηκε στην ανάγκη συνέχισης της έκφρασης αλληλεγγύης στους λαούς Τουρκίας και Συρίας, επισήμανε:

«Όπως και στη χώρα μας, έτσι και στην Τουρκία δεν υπάρχει ολοκληρωμένο σχέδιο αντισεισμικής θωράκισης με κριτήριο την προστασία των λαϊκών στρωμάτων. Είναι η πολιτική που αντιμετωπίζει και την αντισεισμική προστασία με όρους “κόστους – οφέλους” για το κεφάλαιο και το κράτος του. Κάθε έργο αν τους αποδίδει κέρδος, έχει καλώς, αν όχι όπως η αντισεισμική προστασία δεν προχωράει! Το ίδιο ισχύει και για την αντιπλημμυρική προστασία και κάθε άλλη κοινωνική ανάγκη. Η δικαιολογία μάλιστα είναι πάντα η ίδια και γνωστή, “δεν φτάνουν τα λεφτά” και οι “αντοχές της οικονομίας”».

Αναφέρθηκε και στην εμπλοκή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ από τη μία πλευρά, απέναντι στη Ρωσία και τους δικούς της συμμάχους από την άλλη, τονίζοντας ότι η στάση των ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και άλλων αστικών κομμάτων που εμπλέκουν τη χώρα και τον λαό της σε συνεχείς κινδύνους πρέπει να αποτελέσει κριτήριο μαζικής υπερψήφισης του ΚΚΕ.

«Οι ιμπεριαλιστικοί σχεδιασμοί ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ, τους οποίους έχουν υπογράψει ελληνικές κυβερνήσεις και κόμματα, και η συμμετοχή των Ενόπλων Δυνάμεων σε αυτούς, καμία σχέση δεν έχουν με την προστασία και υπεράσπιση των συνόρων της χώρας και των κυριαρχικών της δικαιωμάτων. Ούτε καμιά σχέση έχουν τα περί “ασφάλειας” και “σταθερότητας” από τη συμμετοχή της χώρας στα ευρωενωσιακά – ΝΑΤΟικά σχέδια που μας τσαμπουνάνε», είπε, επισημαίνοντας:

«Αντίθετα, το ΚΚΕ προειδοποιούσε πολύ καιρό πριν ότι οι ιμπεριαλιστικές αντιπαραθέσεις δεν έχουν τέλος. Ότι τα ΝΑΤΟικά σχέδια ρίχνουν “λάδι στη φωτιά” και η εμπλοκή της χώρας βάζει τον λαό στο στόχαστρο μεγάλων κινδύνων. Και δεν τα λέει μόνο, αλλά μπαίνει μπροστά για να οργανωθεί η πάλη ενάντια στα σχέδια αυτά, για να ξεκουμπιστούν οι ΝΑΤΟικές βάσεις, να σταματήσει η συμμετοχή των Ενόπλων Δυνάμεων στα επικίνδυνα σχέδια, να μη διαλέξει ο λαός στρατόπεδο ληστών. Για την αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ.

Από την πλευρά τους ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και λοιποί “επαυξάνουν” στην εμπλοκή, μουρμουρίζοντας κάτι περί “ανταλλαγμάτων”. Επιδίωξη όλων τους είναι να αποδεχτεί ο λαός ως μονόδρομο την πολιτική της πολεμικής εμπλοκής.

Να, λοιπόν, ένα ακόμα πραγματικό δίλημμα και μπροστά στην κάλπη των εκλογών: ‘Η είσαι με την πολιτική της εμπλοκής, που κάνει τον λαό και τη χώρα στόχο και θύμα των ανταγωνισμών, ή επιλέγεις να γίνει ισχυρό το ΚΚΕ, για να δυναμώσει η πάλη ενάντια σε όλα τα επικίνδυνα σχέδια».

Απέναντι σε αυτή την κατάσταση, υπογράμμισε πως οι εργαζόμενοι και ο λαός, μόνο να ωφεληθούν έχουν από ένα πολύ δυνατό ΚΚΕ στις βουλευτικές εκλογές, στις Περιφέρειες και τους δήμους, εν συνεχεία.

Ακολούθησε συζήτηση όπου απασχόλησαν θέματα όπως το εμπάργκο στη Συρία από ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ που εμπόδισε τη βοήθεια να φτάσει στους εκεί σεισμόπληκτους, ο πόλεμος στην Ουκρανία, η εμπλοκή της χώρας και ο κίνδυνος επέκτασής του, η ακρίβεια, τα «διάφορα καλάθια» κλπ.

Παρέμβαση πραγματοποίησε ο Δημήτρης Μαντζουράτος, υποψήφιος βουλευτής στο νομό, που αναφέρθηκε σε σειρά και τοπικών ζητημάτων, ενώ απαντώντας σε σχετική ερώτηση που τέθηκε, διαβεβαίωσε ότι το ΚΚΕ θα κάνει ό,τι περνάει απ’ το «χέρι του» για τη διαφύλαξη του κτιρίου του «Οίκου Ναύτου» που αποτελεί περιουσία των Κεφαλονιτών ναυτεργατών.

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...