Γ. Οικονόμου: Φαίνεται να έχουν γίνει παρακολουθήσεις με κακόβουλα λογισμικά

Ενημέρωση τω πολιτικών συντακτών από τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Γιάννη Οικονόμου
Ενημέρωση τω πολιτικών συντακτών από τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Γιάννη Οικονόμου (EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)

Οι πάντες μπορεί να είναι θύματα υποκλοπών και παρακολουθήσεων μέσω των διάφορων λογισμικών που “κυκλοφορούν” ελευθέρα, επιβεβαίωσε ξανά σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου αναφερόμενος σε παρακολουθήσεις με κακόβουλα λογισμικά και στην Ελλάδα. 

“Η πρακτική χρησιμοποίησης κακόβουλών λογισμικών, που δυστυχώς συμβαίνει σε πολλά μέρη του κόσμου, φαίνεται να έχει χρησιμοποιηθεί και στην Ελλάδα” δήλωσε ο Γιάννης Οικονόμου επιβεβαιώνοντας για μια ακόμα φορά πως το σκοτεινό θεσμικό πλαίσιο αποτελεί την πέτρα του σκανδάλου.

Ωστόσο ο Γ. Οικονόμου υποστήριξε, με αφορμή το δημοσίευμα της εφημερίδα Dopcumento, πως η κυβέρνηση είναι το θύμα και όχι ο θύτης. Ισχυρίστηκε ότι αν ισχύουν τα όσα αναφέρει το δημοσίευμα και δεν είναι κατασκευασμένα τότε μιλάμε για “υποθέσεις κατασκοπείας”, τότε “παρακολουθείται ο ίδιος ο πρωθυπουργός”.

Πάντως ανέφερε ότι το δημοσίευμα δεν έχει τεκμηρίωση και έκανε λόγο για “επιχείρηση ανωμαλίας” στη χώρας από κέντρα που όπως φάνηκε τα προσδιορίζει εκτός Ελλάδας που θα ήθελαν να αποσταθεροποιηθεί η χώρα. 

Ρωτήθηκε και για τα όσα δήλωσε την Κυριακή ο Γιάννης Βρέντζος μέλος του ΔΣ της ΠΑΕ Ολυμπιακός και στενός συνεργάτη του Β. Μαρινάκη που είπε πως “λειτούργησε μέσα στην Κυβέρνηση ένα καθεστώς παρανομίας στο Μέγαρο Μαξίμου”. ο Γ, οικονόμου απάντησε ότι σαφώς και δεν ισχύουν ενώ για τα ποδοσφαιρικά απάντησε δεν έχω αρμοδιότητα να σχολιάσω”.

Δείτε ακόμα...