Γ. Παπακωνσταντίνου: Βαριές οι ευθύνες ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ για τη μετατροπή της Ελλάδας σε πολεμικό ορμητήριο

Στη μεγάλη συγκέντρωση του ΚΚΕ στην κεντρική πλατεία της Λάρισας χαιρέτισε ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, υποπτέραρχος (Μ) ε.α., υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ στην Α’ Αθήνας.

Στην ομιλία του σημείωσε:

«Όσο και αν επιμένουν, το μαύρο δεν θα γίνει άσπρο. Όσο και αν τους ξεπλένουν, δεν καθαρίζουν, δεν αλλάζουν, δεν μεταρρυθμίζονται. Ευρωπαϊκή Ένωση, Ηνωμένες Πολιτείες, ΝΑΤΟ και η πατρίδα μας πρωτοπαλίκαρο. ΝΑΤΟ, ένας ιμπεριαλιστικός οργανισμός, εργαλείο άσκησης της εξωτερικής πολιτικής των Ηνωμένων Πολιτειών στην Ευρώπη, ένας ιμπεριαλιστικός οργανισμός που σταδιακά αποκτά παγκόσμιο ρόλο.

Το άδικο και η τυραννία ακόμα και αν αντέχονται, είναι καλό για τον λαό όταν ανατρέπονται. Οι λύκοι δεν είναι χορτοφάγοι. Μαζί τους κολιγιές δεν κάνεις. Δεν πιάνεις φιλία. Το ΝΑΤΟ δεν είναι φιλειρηνική εταιρεία και η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν είναι φιλανθρωπικός οργανισμός.

Ας σταματήσουμε να επιλέγουμε μεταξύ μπαγιάτικου και σάπιου, γιατί το πρόβλημα είναι στη ρίζα και όχι στον καρπό. Γιατί ισότητα και ελευθερία είναι ουτοπία στον καπιταλισμό. Ας σταματήσουμε τους οργανισμούς του πολέμου να συνεχίσουν να αλλάζουν σύνορα, να καταστρέφουν χώρες και λαούς. Μην ακούμε τις Σειρήνες κάθε λογής νεοφιλελεύθερων ή δήθεν “προοδευτικών”.

Η αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη, αλλά και των προηγούμενων αστικών κυβερνήσεων στην οικονομία, στην Υγεία, στην Παιδεία, στις σχέσεις εργασίας, στην Κοινωνική Ασφάλιση και όχι μόνο, δυσκολεύει καθημερινά την επιβίωσή μας. Εξυπηρετούνται τα συμφέροντα του κεφαλαίου, των μεγάλων εταιρειών, της οικονομικής ελίτ της χώρας. Οι πλούσιοι γίνονται πλουσιότεροι και ο λαός φτωχότερος. Ακολουθώντας πιστά τις επιταγές της ΕΕ, που έχουν συνδιαμορφώσει, ιδιωτικοποιούν την Παιδεία,  την Υγεία, την Ενέργεια και όχι μόνο. Το έγκλημα στα Τέμπη είναι αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής και δυστυχώς δεν είναι το μόνο.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση  όχι μόνο δεν είναι η  κοινωνία των λαών, όπως μας έλεγαν και συνεχίζουν να λένε τα αστικά κόμματα και οι κυβερνήσεις τους, αλλά έχει πλέον φανερωθεί το πραγματικό προσωπείο που είναι κοινωνία των τραπεζών και των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων. 

Στον στρατιωτικό τομέα φυσικά η ΕΕ  δεν μένει  πίσω, δρώντας κυρίως συμπληρωματικά ως προς το ΝΑΤΟ. Να μην ξεχνάμε  και τις 18 υπάρχουσες σήμερα αποστολές -στρατιωτικές και πολιτικές- που έχει αναπτύξει  η ΕΕ σε όλο τον κόσμο και με ελληνική συμμετοχή. Ήδη οργανώνουν νέα επιχείρηση στην Ουκρανία.

Ένας από τους πιο αντιπροσωπευτικούς δείκτες που αποτυπώνει την όξυνση των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών και την πολεμική προπαρασκευή είναι οι δαπάνες σε ποσοστό του ΑΕΠ για προμήθεια πολεμικού υλικού, ο οποίος χτύπησε για άλλη μια χρονιά «ταβάνι»: Τα 30 κράτη-μέλη του ΝΑΤΟ δαπάνησαν πάνω από 1,2 τρισ. δολάρια το 2022 για την ενίσχυση των στρατών τους, ποσό αυξημένο κατά 2,2% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση του ΝΑΤΟ.

Στη ΝΑΤΟική λίστα η χώρα μας καταγράφει θλιβερή και επικίνδυνη πρωτιά, με τις υψηλότερες δαπάνες ως ποσοστό του ΑΕΠ (3,54%), πάνω και από τις ΗΠΑ (3,46%)! Οι δαπάνες αυτές δεν έχουν για προτεραιότητα την άμυνα της χώρας, αλλά την υποστήριξη των ΝΑΤΟικών σχεδιασμών και η εμπλοκή της χώρας σ’ αυτούς όχι μόνο δεν θωρακίζει τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, αλλά τα εκθέτει σε ακόμα μεγαλύτερους κινδύνους.

Οι Έλληνες φαντάροι, υπαξιωματικοί και αξιωματικοί εκπαιδεύονται για να υπερασπιστούν την εδαφική ακεραιότητα και την ανεξαρτησία της πατρίδας μας και όχι να υπερασπίζονται τα συμφέροντα του κεφαλαίου και των πολυεθνικών σε αποστολές εκτός χώρας.

Η κυβέρνηση της ΝΔ και τα άλλα κόμματα του ευρωατλαντισμού, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, έχουν βαριές ευθύνες για τη μέχρι σήμερα εμπλοκή της Ελλάδας σε ιμπεριαλιστικούς πολέμους και πρόσφατα  σε αυτόν της Ουκρανίας. Έχουν βαριές ευθύνες για την αξιοποίηση των στρατιωτικών βάσεων και υποδομών της χώρας, ειδικά εδώ στη Λάρισα, αλλά και σε Αλεξανδρούπολη, Στεφανοβίκειο, Σούδα και πεδίο βολής Ψηλός Σταλός στο Διδυμότειχο κλπ. Μην ξεχνάμε ακόμη ότι μέχρι πριν λίγα χρόνια είχαν αποθηκευμένες πυρηνικές κεφαλές στον Άραξο, στην 116 Πτέρυγα Μάχης, που όμως διατηρούν πάντα τις αποθήκες τους σε ετοιμότητα για χρήση.

Έχουν βαριές ευθύνες γιατί η εμπλοκή αυτή έχει μετατρέψει τη χώρα μας σε πολεμικό ορμητήριο, αλλά και σε στόχο αντιποίνων, σε ενδεχόμενη, αλλά πιθανή εξάπλωση της πολεμικής σύγκρουσης. Συγκεκριμένα στόχο αντιποίνων αποτελεί και η Λάρισα, το Στεφανοβίκειο, όπως και η Σούδα και οι άλλες αμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις στη χώρα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, δε, δίνει ρεσιτάλ υποκρισίας και στρουθοκαμηλισμού με την απόδοση ευθύνης μονομερώς στη Ρωσία για την απαράδεκτη εισβολή στην Ουκρανία, ενώ ξεπλένει εντελώς τον ρόλο των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, αλλά και τη συμμετοχή της χώρας μας στους ευρωατλαντικούς σχεδιασμούς.

Έχει εξασθενήσει η άμυνα των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου με την απομάκρυνση των τεθωρακισμένων BMP-1 και την αποστολή τους στην Ουκρανία, όπως και  αποστολή όπλων και πυρομαχικών. Συζητάνε, δε, και για αποστολή  S-300, “Leopard”, “Stinger”  και   TOR M1.  Αυτά τα όπλα, τα πυρομαχικά και τα οπλικά συστήματα έχουν προμηθευτεί από τον ελληνικό λαό για την άμυνα της χώρας και όχι για να τα διαθέτει η κυβέρνηση για να εξυπηρετεί τα συμφέροντα του ΝΑΤΟ, δηλαδή των Ηνωμένων Πολιτειών και του κεφαλαίου. Να μην ξεχνάμε επίσης ότι λείπει από την άμυνα της χώρας και μια μοίρα “Patriot” στη Σαουδική Αραβία.

Τελευταία ένας καινούργιος όρος χρησιμοποιείται στη φρασεολογία του ΝΑΤΟ: ΝΑΤΟικό έδαφος, ΝΑΤΟικά εδάφη. Κανένας δεν πρέπει να αποδεχτεί τέτοιο πράγμα. Το ΝΑΤΟ είναι μια στρατιωτική συμμαχία. Τι πάει να πει ΝΑΤΟικό έδαφος; Τον όρο αυτόν χρησιμοποίησε και ο πρωθυπουργός σε συνέντευξη στην Αλεξανδρούπολη. Η δε  κυρία Ντόρα Μπακογιάννη σε συνέντευξή της έχει πει ότι η Τουρκία έχει ατέλειωτες ακρογιαλιές στο Αιγαίο, άρα έχει και δικαιώματα και σε άλλη ότι δεν έχει ταμπού για συνεκμετάλλευση στο Αιγαίο.

Με λίγα λόγια, φαίνεται ότι προετοιμάζουν το έδαφος για μια νέα συμφωνία τύπου Πρεσπών στο Αιγαίο, όπως την προσδιορίζουν κιόλας κάποιοι. Από τη μια, αφαιρώντας οπλισμό από τα νησιά, αντικειμενικά συμμορφώνονται με την τουρκική απαίτηση για αποστρατικοποίησή τους. Αφετέρου κόμματα εξουσίας, μεγαλύτερα και μικρότερα, είναι έτοιμα και προετοιμάζουν τον ελληνικό λαό να δεχτεί συνεκμετάλλευση στο Αιγαίο, που όμως σημαίνει έναν συμβιβασμό χωρίς αρχές και κανόνες Διεθνούς Δικαίου. Πρόκειται για έναν οδυνηρό συμβιβασμό, με παραχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων. Επομένως, κανένας πατριώτης να μη δείξει εμπιστοσύνη στα αστικά κόμματα, ούτε για τα λεγόμενα εθνικά θέματα.

Συνάδελφοι των Ενόπλων Δυνάμεων,

Οδεύοντας προς τις κάλπες, οφείλουμε να θυμόμαστε όλοι ότι, εκτός από τις πατριωτικές του θέσεις γενικότερα και για τα Ελληνοτουρκικά, το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα που δείχνει έμπρακτο ενδιαφέρον και νοιάζεται για το μόνιμο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, αλλά και τους στρατεύσιμους με πλήθος Ερωτήσεων και Επερωτήσεων στη Βουλή για θέματα που τους αφορούν. Στελέχη του Κόμματος συναντιούνται με συνδικαλιστικούς φορείς εν ενεργεία και εν αποστρατεία στρατιωτικών και άλλα, επισκέπτονται στρατιωτικές μονάδες σε ακριτικές περιοχές. Τέλος, το ΚΚΕ έχει συμπεριλάβει έντεκα απόστρατους των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας στα ψηφοδέλτια ανά τη χώρα.

Η ψήφος είναι το  όπλο μας και ας το χρησιμοποιήσουμε ώστε να γίνει ένα πρώτο βήμα για να αλλάξουμε τη ρίζα και να κάνουμε την ανατροπή.

Ψήφο στο ΚΚΕ για δυνατότερο και  ισχυρότερο ΚΚΕ, μπροστάρη στους αγώνες του λαού για την ανατροπή».

Ετικέτες: , ,

Δείτε ακόμα...