Γ. Πρωτούλης: Μόλις 3% δίνει η Περιφέρεια Αττικής για αντιπλημμυρικά έργα

γιάννης πρωτούλης, κκε, υποψήφιος περιφερειάρχης με τη λαϊκή Συσπείρωση

Μόλις το 3% του προϋπολογισμού δίνει για αντιπλημμυρικά έργα η Περιφέρεια Αττικής, τόνισε ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής με τη «Λαϊκή Συσπείρωση». (Δείτε εδώ video)

Μιλώντας στην ΕΡΤ το πρωί της Πέμπτης, σημείωσε ότι από το 2021 δεν έχουν καθαριστεί τα ρέματα στη Δυτική και Ανατολική Αττική, μάλιστα όπως είπε για την Ανατολική Αττική ο διαγωνισμός θα ανοίξει τον Νοέμβρη. Πρόσθεσε ότι αν ψαχτεί, θα φανεί ότι αντίστοιχη είναι και η κατάσταση στη Θεσσαλία που είναι ακόμα στις λάσπες. 

Ο Κηφισός είναι σε επικίνδυνη κατάσταση καθώς από το 2003 δεν έχει γίνει τίποτα και υπάρχει πρόβλημα στατικότητας. 

Σημείωσε ότι τα αντιπλημμυρικά που έχει ανάγκη ο λαός δεν τα επιλέγουν διότι δεν φέρνουν κέρδη, αντίθετα όπου ξεδιπλώνονται επενδύσεις των επιχειρηματικών ομίλων εκεί γίνονται αντιπλημμυρικά, όπως στο «φιλέτο» του Ελληνικού.

Είναι πολιτική επιλογή, τόνισε και ανέφερε ότι υπάρχει μια κρίση υποδομών στη χώρα, από το 2010 έως σήμερα -13 χρόνια- δεν έχει γίνει τίποτα για να επιτυγχάνονται τα πρωτογενή πλεονάσματα, οι δημοσιονομικοί στόχοι. 

Για τα απορρίμματα σημείωσε ότι λύση δεν είναι η καύση και η δημιουργία ενός θηριώδους εργοστασίου καύσης που θα καίει 1.000 τόνους σκουπιδιών την ημέρα. Όσο για την ανακύκλωση που θα μπορούσε να είναι σε όφελος του λαού, ανέφερε πως αφορά μόνο το 10% των απορριμμάτων και πρόσθεσε πως βρίσκεται και αυτή στο έλεος των ιδιωτικών εταιρειών που έχουν λάβει 250 εκατ. ευρώ από την Περιφέρεια. 

Για το καθημερινό μποτιλιάρισμα στην Αττική σημείωσε ότι στην υπηρεσία διαχείρισης της κυκλοφορίας υπάρχουν μόνο δύο εργαζόμενοι της Περιφέρειας και 15 εργαζόμενοι της εργολαβικής ιδιωτικής εταιρείας. Υπογράμμισε ότι οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής έχουν αποδυναμωθεί αφού από το 2011 μέχρι σήμερα έχουν φύγει 11.715 εργαζόμενοι και έχει προκηρυχθεί διαγωνισμός για την πρόσληψη μόνο 106 εργαζομένων!   

Δείτε ακόμα...