Γαλλία: Δεν κρατιέται να ενισχύσει την παρουσία της στην Ανατολική Μεσόγειο

Το περιπολικό των Γαλλικών Τελωνίων «Jean-François Deniau» (DF P3) που περιπολεί στο Ανατολικό Αιγαίο κατά διαστήματα
Φώτο Αρχείου / Το περιπολικό των Γαλλικών Τελωνίων «Jean-François Deniau» (DF P3) που περιπολεί στο Ανατολικό Αιγαίο κατά διαστήματα / Πηγή: Γαλλική Πρεσβεία

Η Γαλλία δεν κρατιέται να ενισχύσει την παρουσία της στην Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο. Με τη δικαιολογία ότι εφαρμόζει την «Αμυντική Συμφωνία» που εμπλέκει τον ελληνικό λαό στα γεωπολιτικά της σχέδια η Γαλλία έταξε στον Υπουργό Ναυτιλίας ότι θα ενισχύσει τις χερσαίες και λιμενικές τις δυνάμεις που συμμετέχουν στην FRONTEX.

Ενίσχυση της Frontex στον Έβρο και το Αιγαίο, προανήγγειλε ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών Ζεράλντ Ντερμανέν σε συνάντηση που είχε στην Αθήνα με τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννη Πλακιωτάκη.

Ο Γάλλος υπουργός σημείωσε ότι το Παρίσι θεωρεί πως τα ελληνικά σύνορα είναι και ευρωπαϊκά  και επεσήμανε: “Συζητήσαμε για τα μέσα που παρέχουμε μέσω της Frontex, τα οποία σίγουρα θα αυξηθούν στο πλαίσιο της Προεδρίας της Γαλλίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης που ξεκινά τον Ιανουάριο του 2022”, σημείωσε.

Τόνισε ακόμα πως “για ακόμα μία φορά είδαμε την εμβάθυνση της φιλίας των δύο χωρών μας, όπως εκφράστηκε από το πρόσφατο Σύμφωνο για την εταιρική σχέση μεταξύ Ελλάδας και Γαλλίας”.

Δείτε ακόμα...