Γαλλία: Ίσως επιβάλλει κυρώσεις στην Πολωνία

Η Γαλλία ίσως επιβάλλει κυρώσεις – ακόμη και οικονομικές – στην Πολωνία μετά την απόφαση της Βαρσοβίας για την υπεροχή του συντάγματος της χώρας έναντι των κανονισμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο Γάλλος υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Κλεμάν Μπον, δήλωσε σχετικά: «Πρώτα από όλα, πρέπει να συνεχίσουμε τον πολιτικό διάλογο… Αλλά αν αυτό δεν αποδώσει, τότε μπορεί να υπάρξουν διάφορες κυρώσεις, ακόμα και οικονομικές».

Πρόσθεσε ότι η διαδικασία των κυρώσεων μπορεί να αρχίσει, αν η Πολωνία δεν αναθεωρήσει τη στάση της στους επόμενους μήνες.

Μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο LCI, ο Μπον άφησε σαφείς αιχμές για ένα πιθανό Polexit, τονίζοντας ότι «κανείς δεν αναγκάζει κάποιον να μπει στην ΕΕ. Μπορεί να την εγκαταλείψει, όπως έγινε με το Brexit».

Από την άλλη, βέβαια, ο Γάλλος υπουργός ανέφερε ότι δεν επιθυμεί να φύγει η Πολωνία από την ΕΕ, αν και επισήμανε ότι «παίρνει ρίσκα» με την ανυπακοή τους στους κανόνες του μπλοκ.

Πάντως, όπως είπε, δεν αναμένεται κάποια απόφαση για την Πολωνία στη σημερινή Σύνοδο Κορυφής των Ευρωπαίων ηγετών.

«Θα δώσουμε την ευκαιρία στον Πολωνό πρωθυπουργό να ξεκαθαρίσει την κατάσταση. Το έπραξε ήδη αυτό στο Ευρωκοινοβούλιο την Τρίτη. Δυστυχώς, δεν ήταν και πολύ πειστικός. Αντίθετα, προσπάθησε να προκαλέσει» σημείωσε χαρακτηριστικά ο Κλεμάν Μπον.

Πηγή: Sputniknews

Ετικέτες: , ,

Δείτε ακόμα...