Γαλλία: Στόχος επίθεσης η πρεσβεία της Κούβας

Μαθητές στην Κούβα
Φώτο Αρχείου / Μαθητές στην Κούβα / Πηγή: UNSPLASH – Ricardo IV Tamayo

Στόχος επίθεσης με αυτοσχέδιες βόμβες μολότοφ έγινε η πρεσβεία της Κούβας στη Γαλλία, την ώρα που οι ΗΠΑ κλιμακώνουν την πολύμορφη επιθετικότητά τους σε βάρος του νησιού της Επανάστασης, επιδιώκοντας την ανατροπή της κυβέρνησης.

Το γαλλικό πυροσβεστικό σώμα ανέφερε ότι δύο αυτοσχέδιοι εμπρηστικοί μηχανισμοί ερρίφθησαν στο κτίριο όπου εδρεύει η κουβανική διπλωματική αποστολή στο δέκατο πέμπτο διαμέρισμα του Παρισιού. Η πυροσβεστική ανέφερε πως ειδοποιήθηκε για την επίθεση λίγο μετά τα μεσάνυχτα και ότι «οι δύο μηχανισμοί, που προκάλεσαν ελαφριές φθορές, είχαν κατασβεστεί πριν από την άφιξη» των μελών της. Δεν έχει υπάρξει ανάληψη της ευθύνης προς το παρόν.

Σύμφωνα με το κουβανικό ΥΠΕΞ, η επίθεση έγινε στις 23:45 (τοπική ώρα· 00:45 ώρα Ελλάδας) με τρία κοκτέιλ μολότοφ και ότι οι λειτουργοί της πρεσβείας έσβησαν τη μια φωτιά που προκλήθηκε.

«Καταγγέλλουμε την τρομοκρατική επίθεση με κοκτέιλ μολότοφ εναντίον της πρεσβείας μας στο Παρίσι», ανέφερε μέσω Twitter ο κουβανός υπουργός Εξωτερικών Μπρούνο Ροδρίγκες.

«Θεωρώ την αμερικανική κυβέρνηση υπεύθυνη για τις ασταμάτητες εκστρατείες εναντίον της χώρας μας οι οποίες ενθαρρύνουν τις συμπεριφορές αυτές και τα καλέσματα στη βία, με πλήρη ατιμωρησία, από την επικράτειά της», πρόσθεσε.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, dpa)

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...