Γαλλικές φρεγάτες vs γερμανικά υποβρύχια στο Αιγαίο: Εξοπλιστική κούρσα με τις ευχές της ΕΕ

Σχέδιο Γαλλικής φρεγάτας Belhara
Γαλλική φρεγάτα Belhara

Η ΕΕ καλεί σε αποκλιμάκωση των εντάσεων σε Αιγαίο και Νοτιοανατολική Μεσόγειο και την ίδια στιγμή η ευρωπαϊκή πολεμική βιομηχανία πλουτίζει σε βάρος της ασφάλειας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων των λαών.

Η πολυδιαφημιζόμενη συμφωνία Ελλάδας- Γαλλίας  και η αγορά των 3+1 φρεγατών προγραμματίζεται να κυρωθεί την Πέμπτη στη Βουλή και παρά τις διαφωνίες για λογαριασμό της πολιτικής αντιπαράθεσης, όλα τα αστικά κόμματα συμφωνούν με τη συνολική στρατηγική που κάνει την Ελλάδα μέρος των μεγάλων παζαριών και των επιθετικών σχεδίων. Αυτή η στρατηγική θα φέρνει φρεγάτες, αεροσκάφη και πανάκριβους εξοπλισμούς με το λογαριασμό να φτάνει στους εργαζομένους «φουσκωμένος» την ίδια στιγμή που στην υγεία του, την ασφάλισή και την εκπαίδευση του, «δεν υπάρχει σάλιο».

 Η ιμπεριαλιστική συμφωνία με τη Γαλλία, αφήνει εκτεθειμένη τη χώρα σε νέους κινδύνους για να μπορούν να εκπληρωθούν οι στρατηγικοί στόχοι Γάλλων, Ελλήνων και ευρωπαίων κεφαλαιοκρατών και συμμάχων τους στη Μεσόγειο. Γιατί πέρα από το παραμύθι της αμυντικής συνδρομής υπάρχει και η τραγική πραγματικότητα τη συνδρομής στα επιθετικά σχέδια ΕΕ και Γαλλίας στην Β.Αφρική, το Σαχέλ και τη Μ. Ανατολή, μέρος της συμφωνίας.

Υπάρχει όμως και μια κραυγαλέα κατάσταση αυτήν τη στιγμή στο Αιγαίο που επιβεβαιώνει ότι δεν μπορεί να υπάρχει καμία εμπιστοσύνη, ασφάλεια και ούτε έστω προσωρινή σύμπλευση- που πολλοί μπορεί να πιστεύουν, συμφερόντων των λαών με τα κοράκια της ΕΕ και του ΝΑΤΟ.Γιατί στις δύο πλευρές του Αιγαίου έχει στηθεί ένα παζάρι που τρίβουν τα χέρια τους οι πολεμικές βιομηχανίες. Από τη μία γαλλικές φρεγάτες και από την άλλη γερμανικά υποβρύχια και όλοι μαζί  υπό την ομπρέλα του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Γιατί δεν ξεχάστηκε η άλλη «αγορά του αιώνα» στην περιοχή με τη συμφωνία του Ιούνιου για 6 γερμανικά υποβρύχια (τύπου 214) από την τουρκική πλευρά. Το πιο τραγελαφικό είναι ότι αυτές οι αγορές και συμφωνίες πραγματοποιούνται σε μια περίοδο οι εντάσεις αναβαθμίζονται στην περιοχή, στα πλαίσια και του παγκόσμιου ανταγωνισμού αλλά και τοπικών και περιφερειακών προτεραιοτήτων. Η ΕΕ  απλώνει το χέρι δήθεν για να  εξασφαλίσει τη σταθερότητα και την ειρήνη και με το ίδιο χέρι κρύβει τη μπίσνα των βιομηχανιών και των ιμπεριαλιστικών σχεδίων που εξυπηρετεί η εξοπλιστική κούρσα στις δύο πλευρές του Αιγαίου.
Με τέτοιους «συμμάχους» και «φίλους» τί να τους κάνεις τους εχθρούς;

Δείτε ακόμα...