Γαρύφαλλα παντού!

Στιγμιότυπο από την Νομική Σχολή Αθηνών κατά την διάρκεια της ψηφοφορίας για τις φοιτητικές εκλογές, Τετάρτη 18 Μαΐου 2022(TATIANA ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)
Πηγή: Eurokinissi

Της Ρούλας Καραγιάννη

Η ανάδειξη της Πανσπουδαστικής για δεύτερη φορά σε πρώτη δύναμη με ανεβασμένα τα ποσοστά της δεν είναι ένα τυχαίο γεγονός. Είναι η αποστομωτική απάντηση της νεολαίας ενάντια στη βαρβαρότητα που καταστρατηγεί τα δικαιώματα και αλυσοδένει τα όνειρά της.

-Ποιος νίκησε χθες στα Πανεπιστήμια;

-Τα νιάτα! Τα οργισμένα νιάτα!

Είναι οι μαθητές των τελευταίων τεσσάρων ετών που μπήκαν στα πανεπιστήμια με τα σχολεία τους κλειστά με δική τους ατομική ευθύνη και πήραν για «επιβράβευση» από το υπουργείο τη δυσβάσταχτη τράπεζα θεμάτων.

Είναι οι φοιτητές που στα πρώτα έτη δεν είχαν γνωρίσει τη σχολή τους γιατί τα Πανεπιστήμια ήταν κλειστά, χωρίς καμιά μέριμνα για τις σπουδές τους, λόγω πανδημίας. Μοναδικό «μέτρο» ένα λουκέτο σε κάθε σχολή.

Είναι οι νέοι που βίωσαν την κρατική βία στις μαθητικές και φοιτητικές καταλήψεις και στα συλλαλητήρια επειδή αγωνίζονταν για ανοιχτά και ασφαλή σχολεία και πανεπιστήμια, για το δικαίωμα τους στη γνώση, για πτυχία με αξία για ζωή με δικαιώματα.

Είναι οι φοιτητές που είδαν τους συμφοιτητές τους να εξαϋλώνονται στα Τέμπη, θύματα της πολιτικής του «πάμε κι όπου βγει», που μετρήθηκαν και βγήκαν λιγότεροι. Είναι τα νιάτα που φωνάζουν πως οι ζωές μας μετράνε πως δεν ήταν ανθρώπινο λάθος πως ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ.

Είναι τα νιάτα που κρίνουν το παρελθόν αναλύουν το ιστορικό γίγνεσθαι δεν σκύβουν το κεφάλι στη βαρβαρότητα δεν ξεπουλιούνται, δεν προσκυνούν, δεν υποτάσσονται, αλλά υψώνουν τη γροθιά σε ένα σύστημα που τα εξοντώνει.

Είναι τα νιάτα που έδειξαν τον δρόμο. Ας τον ακολουθήσουμε κι εμείς!

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...