«Γατάκια»: Υποκριτές ανεξάρτητης δημοσιογραφίας

«Γατάκια»: Υποκριτές ανεξάρτητης δημοσιογραφίας - Cosco

Για φαντάσου μετά από 30 χρόνια… ας πούμε το 2052… να ανατρέξει κάποιος ιστορικός στον «έγκυρο», «ανεξάρτητο», κι «επίσημο» ελληνικό Τύπο να δει τι απασχολούσε τον ελληνικό λαό την Πρωτομαγιά του 2022! Αν ψάξει κάποιος στις ιστοσελίδες και τα άλλα ΜΜΕ, που υποτίθεται ότι ήταν σε απεργία («Αργία») για δύο μέρες, να βρει μια λέξη για τις χιλιάδες λαού που κατέκλυσαν την COSCO τη Κυριακή μάλλον θα απογοητευτεί. Για τους υποκριτές της ανεξάρτητης δημοσιογραφίας το κυριότερο θέμα της 1ης Μάη του 2022 ήταν τα «κλοτσημένα γατάκια». Ανεξάρτητα από τον αποτροπιασμό που προκαλούν οι συγκεκριμένες πράξεις και εικόνες, είναι εξοργιστική η υπερπροβολή τους σε αντίθεση με την πλήρη αποσιώπηση της μεγαλύτερης είδησης των ημερών.

Μαζί με χιλιάδες άλλους απεργούς βρέθηκα στο λιμάνι του Κινεζικού Μονοπωλίου της COSCO την Κυριακή. Οι λιμενεργάτες παλεύουν χρόνια για μέτρα ασφάλειας και Συλλογική Σύμβαση. Ο συνάδελφός τους τσακίστηκε εν ώρα εργασίας. Ένας άλλος λιμενεργάτης πριν μήνες άφησε την τελευταία πνοή του κάτω από τη γερανογέφυρα. Η Κυβέρνηση κινητοποίησε εκπαιδευμένους από το ΝΑΤΟ ειδικο-δυναμίτες του Λιμενικού, «αύρες» – που ψώνισε ο ΣΥΡΙΖΑ και εγκαινίασε η ΝΔ – και ΜΑΤ για να τους τρομοκρατήσει. Οι εκπρόσωποι των Εφοπλιστών (Διεθνούς Ναυτικής Ένωσης – ΔΝΕ) μοιράζουν ανακοίνωση του εργοδοτικού «σωματείου». Αν εξαιρέσουμε τη ξεφτίλα του συγκεκριμένου «σωματείου»… είναι ενδιαφέρουσα εικόνα οι εφοπλιστές να κάνουν εξόρμηση με προκηρύξεις. Το ‘δαμε κι αυτό.

Τα ζεϊμπέκικα και οι κυκλωτικοί χοροί δίπλα στις μπίντες, τις γερανογέφυρες και τα κοντέινερ θα στοιχειώνουν για καιρό Κινέζους διευθυντές, δουλεμπόρους του Πειραιά, Λιμενάρχες κι Αρχισυντάκτες.

Οι λιμενεργάτες της COSCO θα νικήσουν και θα ναι ντάλα μεσημέρι!

Να τονίσω στα «γατάκια» ότι όσο κι αν «θάψουν» τις πραγματικά ελπιδοφόρες για το λαό ειδήσεις, η πραγματικότητα είναι πεισματάρα. Σε πείσμα των αρχισυντακτών των μέσων αυτών η Πρωτομαγιά του 2022 θα μείνει στην Ιστορία του λαού με τους εργάτες να «παίρνουν κεφάλια στου ζεϊμπέκικου τον ανοιχτό σταυρό τους».

Μαρκόνης

Δείτε ακόμα...