Γάζα: Έλληνες απηύθυναν έκκληση για τον απεγκλωβισμό τους

Από την κηδεία των δολοφονημένων θυμάτων, από τους βομβαρδισμούς του κατοχικού στρατού του Ισραήλ, που είχαν βρει καταφύγιο στο ορθόδοξο μοναστήρι του Αγίου Πορφυρίου στη Γάζα (Οκτώβριος 2023)
Φώτο Αρχείου / Από την κηδεία των δολοφονημένων θυμάτων, από τους βομβαρδισμούς του κατοχικού στρατού του Ισραήλ, που είχαν βρει καταφύγιο στο ορθόδοξο μοναστήρι του Αγίου Πορφυρίου στη Γάζα (Οκτώβριος 2023)

Χτες βράδυ, έγινε γνωστό πως τουλάχιστον οκτώ Έλληνες παραμένουν εγκλωβισμένοι στο μοναστήρι του Αγίου Πορφυρίου της Γάζας και απηύθυναν έκκληση για τον απεγκλωβισμό τους. Οι εγκλωβισμένοι ζητούν την παρέμβαση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών, ελπίζοντας πως σύντομα θα ανοίξει ανθρωπιστικός διάδρομος προκειμένου να απομακρυνθούν από τη Γάζα.

Αργότερα διπλωματικές πηγές στο ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών διαβεβαίωσαν πως είναι σε συνεχή επαφή μαζί τους, μέσω του Γενικού Προξενείου Ιεροσολύμων. Είπαν επίσης πως τα ονόματα των οκτώ Ελλήνων έχουν δοθεί τόσο στις ισραηλινές όσο και στις αιγυπτιακές αρχές, ενώ έχουν ενημερωθεί οι ισραηλινές αρχές για την παραμονή Ελλήνων πολιτών στο μοναστήρι.

Δείτε ακόμα...