Γάζα: “Καταστροφική” η κατάσταση στα νοσοκομεία

Σφαγή στη Γάζα (Παλαιστίνη) από τον κατοχικό στρατό του Ισραήλ / Οκτώβριος 2023
Σφαγή στη Γάζα (Παλαιστίνη) από τον κατοχικό στρατό του Ισραήλ / Οκτώβριος 2023

Οι ασθενείς «βρίσκονται στους δρόμους, χωρίς περίθαλψη» μετά τις «εξαναγκαστικές εκκενώσεις» δύο παλαιστινιακών νοσοκομείων, δήλωσε σήμερα ο διευθυντής των νοσηλευτικών ιδρυμάτων της Λωρίδας της Γάζας.

«Οι εξαναγκαστικές εκκενώσεις των παιδιατρικών νοσοκομείων Αλ Νασρ και Αλ Ραντίσι άφησαν τους ασθενείς στον δρόμο, χωρίς θεραπεία», είπε ο Μοχάμεντ Ζακούτ. «Έχουμε χάσει εντελώς την επαφή με το νοσηλευτικό προσωπικό» των δύο ιδρυμάτων, πρόσθεσε.

Εδώ και αρκετές ημέρες, στελέχη του νοσοκομείου Αλ Σίφα λένε ότι δεκάδες πτώματα έχουν εγκαταλειφθεί γύρω από το νοσοκομείο και στην αυλή του. Τραυματιοφορέας που μίλησε τηλεφωνικά στο Γαλλικό Πρακτορείο είπε ότι ασθενοφόρα δέχτηκαν πυρά από ελεύθερους σκοπευτές όταν προσπάθησαν να προσεγγίσουν στις εγκαταστάσεις.

«Ζητήσαμε να μπορέσουμε να θάψουμε τους νεκρούς όμως όποιος βγαίνει στην αυλή του νοσοκομείου Αλ Σίφα δέχεται πυρά», επανέλαβε ο Ζακούτ. Λόγω της κατάστασης αυτής το υπουργείο Υγείας της Χαμάς δεν έχει τη δυνατότητα να ανακοινώνει απολογισμό των νεκρών και των τραυματιών «επειδή δεν έχουμε πρόσβαση» στα θύματα, εξήγησε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δείτε ακόμα...