Γάζα: Τουλάχιστον 11 νεκροί από νέο ισραηλινό βομβαρδισμό καταυλισμού προσφύγων

Ένα ακόμα έγγλημα του κράτους-δολοφόνου του Ισραήλ κατά του Παλαιστινιακού λαού στη Λωρίδα της Γάζας ανακοίνωσε χθες το υπουργείο Υγείας του θύλακα ανακοίνωσε χθες Σάββατο πως ένδεκα άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν αεροπορικός βομβαρδισμός του Ισραήλ έπληξε σκηνές εκτοπισμένων κοντά σε νοσοκομείο στη Ράφα, στο νότιο άκρο της Λωρίδας της Γάζας.

«Ένδεκα άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι περίπου 50 τραυματίστηκαν, ανάμεσά τους παιδιά, από τις ισραηλινές δυνάμεις κατοχής που έβαλαν στο στόχαστρο σκηνές εκτοπισμένων και συγκέντρωση ανθρώπων κοντά στην πύλη του Μαιευτηρίου “Αλ Εμιράτι”» στη Ράφα, ανέφερε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας της Χαμάς, ο Ασράφ αλ Κούντρα, τονίζοντας πως στους νεκρούς συγκαταλέγεται μέλος πληρώματος ασθενοφόρου.

Οπτικό υλικό που κυκλοφόρησε σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης, την αυθεντικότητα του οποίου μπόρεσε να επαληθεύσει με ανεξάρτητο τρόπο το Γαλλικό Πρακτορείο, εικονίζουν αιμόφυρτους τραυματίες στους οποίους προσφέρονται οι πρώτες βοήθειες.

«Ξαφνικά ακούστηκε μεγάλη έκρηξη. Αυτοί (σ.σ. οι Ισραηλινοί) βομβάρδισαν τοποθεσία γεμάτη κόσμο (…) Έχουμε πολλούς νεκρούς», είπε κάτοικος.

Ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεέσους χαρακτήρισε μέσω X «εξωφρενικό» το ότι βομβαρδίστηκαν σκηνές εκτοπισμένων.

Στη Ράφα, πάνω στα κλειστά σύνορα του μικρού παραθαλάσσιου θυλάκου με την Αίγυπτο, η οποία βομβαρδίζεται συνεχώς το τελευταίο διάστημα από τον ισραηλινό στρατό, έχουν παγιδευτεί κάπου 1,5 εκατ. Παλαιστίνιοι οι οποίοι εκτοπίστηκαν, πολλοί πάνω από μια φορά, εξαιτίας του πολέμου.

Παράλληλα, ο αριθμός των νεκρών από τη φονική επίθεση των ισραηλινών δυνάμεων εναντίον χιλιάδων Παλαιστινίων που ήθελαν να λάβουν επισιτιστική βοήθεια κοντά στην πόλη της Γάζας την Πέμπτη αυξήθηκε σε 116, ανέφερε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Υγείας.

Το υπουργείο ανέφερε ότι ο αριθμός είναι πιθανό να αυξηθεί ως αποτέλεσμα δεκάδων σοβαρών τραυματισμών και της έλλειψης ιατρικών δυνατοτήτων.

Δείτε ακόμα...