ΓΕΕΘΑ: Στρατιωτική Συνεργασία Ελλάδας – Δημοκρατίας Βόρειας Μακεδονίας

Σύμφωνα με το ΓΕΕΘΑ, από τη Δευτέρα 12 έως την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2020 διεξήχθη, για δεύτερη φορά φέτος, εκπαίδευση προσωπικού των Δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων (ΔΕΕ) της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας, στο Σχολείο Βασικής Εκπαίδευσης Αλεξιπτωτιστού (ΣΒΕΑ) της Σχολής Αλεξιπτωτιστών (ΣΧΑΛ). Η εκπαίδευση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της υλοποίησης του Προγράμματος Στρατιωτικής Συνεργασίας μεταξύ της Ελλάδας και της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας για το τρέχον έτος.

Από την Τετάρτη 28 έως την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2020, ο Διοικητής Επιχειρήσεων των Ενόπλων Δυνάμεων της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας και ο Τμηματάρχης Ειδικών Επιχειρήσεων επισκέφθηκαν τη χώρα μας κατόπιν πρόσκλησης της Διακλαδικής Διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων (ΔΔΕΕ) του ΓΕΕΘΑ. H αντιπροσωπεία της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας παρακολούθησε εκπαίδευση Μονάδων Ειδικών Επιχειρήσεων ενώ την 30 Οκτωβρίου 2020 παραβρέθηκαν στην τελετή απονομής πτερύγων αλεξιπτωτιστών σε στρατιωτικό προσωπικό.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης, υπεγράφη επίσης Τεχνική Συμφωνία μεταξύ της χώρας μας και της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας για τη ρύθμιση των θεμάτων της διεξαγωγής συνεκπαιδεύσεων και ασκήσεων των ΔΕΕ των δυο χωρών. Τη συμφωνία υπέγραψαν εκ μέρους της χώρας μας ο Διοικητής ΓΕΕΘΑ/ΔΔΕΕ Υποστράτηγος Γεώργιος Τσιτσικώστας και εκ μέρους της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας, ο Διοικητής Επιχειρήσεων των Ενόπλων της Δυνάμεων, Υποστράτηγος Pavle Arsoski.


Για να εκπληρωθεί ο στόχος του ΝΑΤΟ να αποσπαστεί η Βόρεια Μακεδονία από την επιρροή της Ρωσίας, η Ελλάδα έπαιξε καθοριστικό ρόλο για λογαριασμό της δολοφονικής αυτής μηχανής. Η ένταξη της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ, για την οποία δούλεψε πυρετωδώς η προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, με την ανοχή, στήριξη και επιβράβευση της τότε αξιωματικής αντιπολίτευσης και σημερινής πλέον κυβέρνησης της ΝΔ, μόνο καλό δεν προμηνύει για το λαό της και αυτούς της περιοχής.

Ο κομβικός ρόλος της χώρας μας μέσα στη “συμμαχία” σε ότι αφορά τη Βόρεια Μακεδονία, την καθοδήγηση των Ενόπλων Δυνάμεών της αλλά και της επιτήρησης του εναέριου χώρου της, τη μπλέκει στη δίνη των ανταγωνισμών στην περιοχή. Ανταγωνισμό που, ιστορικά, αποδεδειγμένα πληρώνουν οι λαοί με το αίμα τους.

Δείτε ακόμα...