Γενικευμένη επίθεση στη Ράφα ετοιμάζει το Ισραήλ

Γενικευμένη επίθεση στη Ράφα, στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, ετοιμάζει ο ισραηλινός στρατός, συνεχίζωντας το έγκλημα ενάντια στον Παλαιστινιακό λαό. Στην Ράφα, αυτή τη στιγμή, ζουν πάνω από 1,3 εκατ. Παλαιστίνιοι, σύμφωνα με τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών. Η πλειοψηφία τους είναι παλαιστίνιοι άμαχοι που πήγαν εκεί για να γλιτώσουν από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς σε άλλες περιοχές της Λωρίδας της Γάζας. 

«Η νίκη είναι κοντά. Θα τα καταφέρουμε. Θα πιάσουμε τα τελευταία τρομοκρατικά τάγματα της Χαμάς στη Ράφα, που είναι το τελευταίο προπύργιο», δήλωσε προκλητικά ο πρωθυπουργός του κράτους – δολοφόνου, Μπ. Νετανιάχου σε συνέντευξή του στο δίκτυο ABC News.

«Θα τα καταφέρουμε διασφαλίζοντας παράλληλα ένα ασφαλές πέρασμα για τον άμαχο πληθυσμό για να μπορέσει να φύγει» από το σημείο, πρόσθεσε, ζητώντας από τον Παλαιστινιακό λαό να εγκαταλείψει και την τελευταία πόλη στην οποία είχαν βρει καταφύγιο εκατοντάδες εκτοπισμένες οικογένειες. 

Tα σχέδια του Ισραήλ για γενικευμένη επίθεση στη Ράφα, στα σύνορα με την Αίγυπτο, αντικειμενικά φέρνουν στο προσκήνιο τους πάγιους ισραηλινούς σχεδιασμούς για εκτοπισμό του Παλαιστινιακού λαού από τη Λωρίδα της Γάζας, ενώ παράλληλα ενισχύουν τους κινδύνους για μεγάλη ένταση ανάμεσα στην Αίγυπτο και το Ισραήλ.

Καθόλου τυχαία, παράλληλα με την κλιμάκωση των ισραηλινών επιθέσεων στη νότια Γάζα, υλοποιείται συστηματική ισοπέδωση πόλεων και χωριών στα σύνορα της Γάζας με το Ισραήλ, που κατοικούνταν ασφυκτικά έως και πριν από 4 μήνες.Προβλέπεται να γίνουν «νεκρές», «αποστρατιωτικοποιημένες ζώνες» ή νέα οικόπεδα για τη μετεγκατάσταση χιλιάδων Εβραίων εποίκων που καταστρώνουν σχέδια νέου εποικισμού της Γάζας.

Η Χαμάς προειδοποίησε για «καταστροφή και μακελειό που μπορεί να οδηγήσει σε δεκάδες χιλιάδες μάρτυρες και τραυματίες».

Χθες, εξαπολύθηκαν νέα ισραηλινά πλήγματα με στόχο τη Ράφα, με αποτέλεσμα πέντε αστυνομικοί να χάσουν τη ζωή τους, σύμφωνα με πηγές από τις παλαιστινιακές υπηρεσίες ασφαλείας. Οι ισραηλινές δυνάμεις υποστήριξαν ότι δύο υψηλόβαθμοι στρατιωτικοί της Χαμάς σκοτώθηκαν σε ένα από τα πλήγματα αυτά.

Δείτε ακόμα...