Γενικό Επιτελείο Άμυνας Αιγύπτου: Πέντε στρατιώτες και επτά τζιχαντιστές σκοτώθηκαν στο Σινά

Στρατιώτες του Αιγυπτιακού Στρατού που επιχειρούν στη Χερσόνησο του Σινά
Φώτο Αρχείου / Στρατιώτες του Αιγυπτιακού Στρατού που επιχειρούν στη Χερσόνησο του Σινά / Πηγή: egypt independent

Πέντε στρατιώτες και επτά τζιχαντιστές σκοτώθηκαν την Τετάρτη τα ξημερώματα, σε νέα επίθεση στη Χερσόνησο του Σινά (ανατολικά),όπως ανακοίνωσε το Γενικό Επιτελείο Άμυνας της Αιγύπτου. Πρόκειται για τη δεύτερη επίθεση μέσα σε χρονικό διάστημα μικρότερο της εβδομάδας.

Το Σάββατο, ο στρατός έκανε λόγο για 11 νεκρούς στρατιωτικούς και άλλους 5 τραυματίες στην προσπάθεια αποτροπής «τρομοκρατικής» ενέργειας κοντά στη Διώρυγα του Σουέζ, στο Σινά. Την ευθύνη ανέλαβε η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ), μέσω του οργάνου προπαγάνδας του, Άμακ.

Στη χερσόνησο του Σινά, οι επιθέσεις επικεντρώνονται στις υποδομές, ειδικά στους αγωγούς πετρελαίου και φυσικού αερίου που προμηθεύουν το Ισραήλ και την Ιορδανία.

Ο στρατός ανακοίνωσε τις νέες απώλειες του την ημέρα που ο πρόεδρος Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι συναντήθηκε με τον σύμβουλο εθνικής ασφαλείας της αμερικανικής προεδρίας, τον Τζέικ Σάλιβαν. Οι δύο άνδρες συζήτησαν για τη «συνεργασία στο πεδίο του αγώνα κατά της τρομοκρατίας» σε διμερές επίπεδο, σύμφωνα με δελτίο Τύπου της αιγυπτιακής προεδρίας που αναρτήθηκε στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Facebook.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, Reuters)

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...