Γεωργία: Το κυβερνών κόμμα προηγείται στις κοινοβουλευτικές εκλογές – Διαμαρτυρίες από την αντιπολίτευση

Πηγή: Eurokinissi

Το κυβερνών κόμμα της Γεωργίας προηγείται στις κοινοβουλευτικές εκλογές, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, με την αντιπολίτευση να απορρίπτει τα αποτελέσματα και να προετοιμάζει διαμαρτυρία.

Με σχεδόν το 44% στο σύνολο των ψήφων, τα στοιχεία της Κεντρικής Εκλογικής Επιτροπής (CEC) έδωσαν στο κυβερνών κόμμα Georgian Dream το 50,58% και στο μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης United National Movement (UNM) 24,92%.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, αρκετά άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης κατάφεραν να φτάσουν το όριο του 1% για την ένταξη στο κοινοβούλιο.

Η αντιπολίτευση ανέφερε πως τα αποτελέσματα δεν αντιστοιχούν στην πραγματικότητα, με τη Νίκα Μελία, μία εκ των ηγετών της αντιπολίτευσης του UNM να καλεί σε συγκέντρωση στο κέντρο της Τιφλίδας.

Το κυβερνών κόμμα, το οποίο ιδρύθηκε από τον πλουσιότερο άνδρα της Γεωργίας, Μπιτζίνα Ιβανισβίλι, ανακοίνωσε τη νίκη του αμέσως μετά την ολοκλήρωση των δημοσκοπήσεων σε ολόκληρη τη χώρα του Νότιου Καυκάσου, αφού τέσσερις δημοσκοπήσεις το έφεραν στην πρώτη θέση χωρίς να είναι σαφές εάν σχηματίζει αυτοδυναμία.

Περισσότερα από 30 κόμματα της αντιπολίτευσης, με επικεφαλής το UNM, ανακοίνωσαν την Παρασκευή ότι δεν θα συνεργαστούν με το κυβερνών κόμμα μετά τις εκλογές.

Τόσο η κυβέρνηση όσο και η αντιπολίτευση στηρίζουν την ένταξη της Γεωργίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ, γεγονός που θα εντείνει τις σχέσεις της με τη Μόσχα. Το Georgian Dream έχει τους στενότερους δεσμούς με τη Ρωσία.

Πηγή: Reuters

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...