Γεωργιάδης: “Η αγορά δεν μπορεί να κλείσει αλλά θα λειτουργήσει με μέτρα”

EUROKINISSI

Στη συνέχιση της λειτουργίας της αγοράς, ακόμα και εάν κηρυχθεί η Αττική στο «κόκκινο», αναφέρθηκε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1.

«Η αγορά δεν μπορεί να κλείσει αλλά θα λειτουργήσει με μέτρα» είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός, δείχνοντας τις προτεραιότητες της κυβέρνησης για την εξέλιξη της πανδημίας.

Την ίδια ώρα η κυβέρνηση έχει ξεκινήσει ένα όργιο κατασυκοφάντησης του χθεσινού πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου ενώ η Ελληνική Αστυνομία σχηματίζει δικογραφία. Ταυτόχρονα, ένα μπάχαλο επικρατεί όσον αφορά το μέλλον των σχολείων και της λειτουργίας τους.

«Έχω συνάντηση με την Επιτροπή, θα κάνουμε μια μεγάλη κουβέντα και θα παρουσιάσουν τα επιχειρήματά τους» σημείωσε ο κ. Γεωργιάδης. «Αν αποφασίσουν ότι η Αττική πρέπει να είναι στο “κόκκινο”, σαφώς θα πρέπει να ληφθούν μέτρα. Υπάρχει ένα σχέδιο στο υπουργείο» πρόσθεσε.

Σε ερώτηση για το εάν θα ανοίξουν τελικά τα σχολεία από την Δευτέρα, απάντησε ότι αυτές είναι αποφάσεις που λαμβάνονται σε υψηλότερο επίπεδο. Όσον αφορά στα κομμωτήρια, υπενθύμισε ότι λειτουργούσαν και την εποχή του click away…

Για την απαγόρευση κυκλοφορίας και το ενδεχόμενο να ισχύει από τις 18.00 στην Αττική απάντησε: «Η γνώμη μου είναι ότι η Αττική έχει την ιδιαιτερότητα ότι είναι η μισή χώρα».

Τέλος, για τις εικόνες συνωστισμού στο χθεσινό πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο τόνισε ότι κανείς από την κυβέρνηση δεν ήθελε να στείλει τα ΜΑΤ για να διαλύσει μια διαδήλωση. Φαίνεται, βέβαια, ότι η κυβέρνηση θα στείλει την…”λυπητερή” στους διοργανωτές με βάση τον πρόσφατο κατάπτυστο νόμο για τις διαδηλώσεις.

Δείτε ακόμα...