Γερμανία: Εντείνεται η ενδοαστική αντιπαράθεση

Πύραυλος μεγάλου βελινεκούς (Taurus) γερμανικής κατασκευής
Φώτο Αρχείου / Πύραυλος μεγάλου βελινεκούς (Taurus) γερμανικής κατασκευής (South Korea Defense Ministry)

Στη Γερμανία στο μεταξύ, εντείνεται η ενδοαστική αντιπαράθεση τόσο μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης, όσο και στο εσωτερικό της κυβέρνησης συνασπισμού, με φόντο την υποκλοπή και τη δημοσίευση σε ρωσικά ΜΜΕ της απόρρητης συνομιλίας μεταξύ ανώτατων αξιωματούχων των γερμανικών Ενόπλων Δυνάμεων αναφορικά με το ενδεχόμενο παράδοσης πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς Taurus στο Κίεβο και τους όρους εμπλοκής του Βερολίνου στη στόχευση ρωσικών στόχων στρατηγικής σημασίας, όπως η Γέφυρα της Κριμαίας, η οποία ενώνει την χερσόνησο της Κριμαίας (που έχει ενσωματωθεί στη Ρωσία από το 2014) με τη ρωσική ενδοχώρα.

Ο σοσιαλδημοκράτης καγκελάριος, Ολ. Σολτς, επανέλαβε ότι δεν πρόκειται να αποσταλούν πύραυλοι Taurus στο Κίεβο, διότι η χρήση τους θα απαιτούσε την άμεση εμπλοκή Γερμανών στρατιωτών.

Από την πλευρά της, ωστόσο, η υπουργός Εξωτερικών Αν. Μπέρμποκ (από τους Πράσινους) επανέλαβε ότι «θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε όλα τα μέσα που έχουμε για την αμυντική ενίσχυση της Ουκρανίας», προσθέτοντας πως η γερμανική κυβέρνηση θα πρέπει «να εξετάσει εντατικά» αυτά τα μέσα.

Οι αντιπολιτευόμενοι Χριστιανοδημοκράτες (CDU / CSU), όπως επιβεβαίωσε ο α’ γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας, ετοιμάζονται να καταθέσουν την επόμενη βδομάδα πρόταση στο κοινοβούλιο για παροχή πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς «Taurus» στο Κίεβο και για την εκπαίδευση Ουκρανών στρατιωτών στη χρήση των πυραύλων.

Δείτε ακόμα...