Γερμανία: Στηρίζει τις επιδρομές της Τουρκίας στη βόρεια Συρία και το βόρειο Ιράκ

Νερό στο μύλο της τουρκικής επιθετικότητας ρίχνει η κυβέρνηση της Γερμανίας, καλώντας την Άγκυρα να εφαρμόσει …«αναλογικότητα» στην επίθεση που εξαπέλυσε στη βόρεια Συρία και το βόρειο Ιράκ.

«Είδαμε αναφορές για μαζικές επιθέσεις του τουρκικού πυροβολικού και της αεροπορίας σε διάφορες περιοχές στο βόρειο Ιράκ και στη βόρεια Συρία. Στην περίπτωση της τρομοκρατικής επίθεσης στην Κωνσταντινούπολη, η γερμανική κυβέρνηση εξέφρασε ρητά την συμπαράστασή της προς την Τουρκία. Και λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη τις ενδείξεις για ευθύνη του ΡΚΚ», δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Κρίστοφερ Μπούργκερ, επισημαίνοντας ότι το ΡΚΚ είναι και στην Ευρωπαϊκή Ένωση καταχωρισμένο ως τρομοκρατική οργάνωση.

«Η Τουρκία επικαλείται το δικαίωμά της στην αυτοάμυνα. Ζητούμε από την Τουρκία να δρα εφαρμόζοντας την αναλογικότητα και με σεβασμό στο διεθνές δίκαιο», σημείωσε ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών, αρκούμενος να δηλώσει ότι πρέπει να προστατευτούν οι άμαχοι. «Ζητάμε από την Τουρκία, όπως και από όλους τους εμπλεκόμενους να μην κάνουν τίποτα που θα επιδεινώσει αυτή την ήδη τεταμένη κατάσταση στις βόρειες περιοχές της Συρίας και του Ιράκ», πρόσθεσε. 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δείτε ακόμα...