Γερμανίδα ΥΠΕΞ: Ταξίδι στην Κολομβία για την ενέργεια

Η υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Αναλένα Μπέρμποκ

Η γερμανίδα ΥΠΕΞ Ανναλένα Μπέρμποκ τάχθηκε υπέρ της πιο στενής συνεργασίας στον τομέα της ενέργειας με την Κολομβία, κατόπιν συνάντησης με την Αντιπρόεδρο Φράντσα Μάρκες. Στο τραπέζι των συζητήσεων μεταξύ των δύο γυναικών, εκτός από τα ζητήματα της ενέργειας, βρέθηκε και το ζήτημα του εμφυλίου πολέμου, που η Γερμανία θεωρεί ότι αποτελεί το πρώτο ζήτημα που πρέπει να λυθεί για να υπάρξει ασφάλεια επενδύσεων σε οποιονδήποτε τομέα.

Ο Πρόεδρος Γουστάβο Πέτρο θέλει να ενισχύσει περισσότερο τη χρήση Α.Π.Ε. και ο Καγκελάριου Όλαφ Σολτς προτίθεται να συνδράμει στο εγχείρημα αυτό , παρότι η Γερμανία έχει επιστρέψει δυναμικά στην χρήση του λιγνίτη και άλλων πηγών που δεν θεωρούνται φιλικές προς το περιβάλλον.

Η ατζέντα της ενέργειας βρίσκεται ψηλά στη λίστα των ταξιδιών της Γερμανίδας ΥΠΕΞ καθώς αναζητούνται τρόποι και πηγές για να εξασφαλιστεί η απεξάρτηση της χώρας από τη Ρωσία, πράγμα εξαιρετικά δύσκολο. Η Κολομβία σύμφωνα με την Μπερμποκ μπορεί να εξελιχθεί σε πολύ σημαντικό παίκτη στον τομέα των Α.Π.Ε.

Πέρα από την Ρωσία, ωστόσο, η Γερμανία βλέποντας την άνοδο της Κίνας και το προβάδισμα που έχει στην κτήση πρώτων υλών και Σπάνιων Γαιών, προσπαθεί να ενισχύσει τις σχέσεις της με την Κολομβία και στο θέμα αυτό, καθώς υπάρχει σημαντικό απόθεμα στην Κολομβία.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ – ΜΠΕ

Δείτε ακόμα...