ΓΕΣ: Κοινωνική Προσφορά του Στρατού Ξηράς

Πολεμική Αεροπορία - Αεροπλάνο Μεταγωγικό C-130H Hercules
Πηγή: Eurokinissi

Με δελτίο τύπου, το Γενικό Επιτελείο Στρατού παρουσιάζει την “κοινωνική προσφορά” του Στρατού Ξηράς.

Ανάμεσα στα άλλα το Γενικό Επιτελείο παρουσιάζει την μεγάλη παρασκευή απολυμαντικών και αντισηπτικών, τα οποία βέβαια, δεν έφτασαν ποτέ σε όλες τις μονάδες, με τους φαντάρους αλλά και τους στρατιωτικούς να καταγγέλλουν μεγάλες ελλείψεις.

Σε “κοινωνική προσφορά” μεταφράζεται η παρουσία στρατιωτικών υγειονομικού σε σημεία εισόδου, λιμάνια και αεροδρόμια για την διενέργεια των τεστ, με την Ομοσπονδία να το καταδικάζει απ’ την πρώτη στιγμή.

Αναλυτικά σύμφωνα με το ΓΕΣ:

Κατά τη διάρκεια του πρώτου εξαμήνου του 2020, ο Στρατός Ξηράς, στο πλαίσιο της κοινωνικής του προσφοράς, προέβη στις παρακάτω δράσεις:

-Συνδρομή σε επιχειρήσεις αεροδιακομιδών 105 ασθενών, από νησιά του κεντρικού και νοτιοανατολικού Αιγαίου σε νοσοκομεία αστικών κέντρων, με ελικόπτερα ΝΗ-90 και CH-47D, τα οποία συμπλήρωσαν 298 ώρες πτήσης, ημέρα και νύχτα.

– Έλεγχος και εκκαθάριση από κλιμάκια του Τάγματος Εκκαθάρισης Ναρκοπεδίων Ξηράς (ΤΕΝΞ), 1.040.105 τετραγωνικών μέτρων, με αποτέλεσμα τον εντοπισμό, εξουδετέρωση και καταστροφή 2853 ναρκών.

-Κατασκευή ακροβάθρων και ανάπτυξη γέφυρας ΜΠΕΛΕΫ στα Θερμά της νήσου Σαμοθράκης.

– Αποκατάσταση μέρους του δασικού οδικού δικτύου και διάνοιξη αντιπυρικών ζωνών στην περιοχή του Αγίου Όρους.

– Κατασκευή 250.000 μασκών και 11.000 ατομικών συλλογών προστασίας στο πλαίσιο αντιμετώπισης της πανδημίας του COVID-19.

– Παρασκευή 11 τόνων υγρού απολυμαντικού χεριών, 210 τόνων διαλύματος απολύμανσης, 57.400 λίτρων αντισηπτικού υγρού και 8.000 φιαλιδίων αλκοολούχου φαρμακευτικού διαλύματος, στο πλαίσιο αντιμετώπισης της πανδημίας του COVID-19.

– Διάθεση του 417 ΝΙΜΤΣ στο ΕΣΥ ως νοσοκομείο αναφοράς στο πλαίσιο αντιμετώπισης της πανδημίας του COVID-19.

– Διάθεση 39 στελεχών του Yγειονομικού σε αεροδρόμια και λιμάνια, για διεξαγωγή δειγματοληπτικών ελέγχων στα πλαίσια αντιμετώπισης αντιμετώπισης της πανδημίας COVID-19.

– Διάθεση 18 οπλιτών ιατρών όλων των ειδικοτήτων σε αγροτικά ιατρεία για την εξέταση και παροχή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης κατοίκων ορεινών περιοχών αλλά και νήσων της επικράτειας.

– Διάθεση 19 στρατιωτικών ιατρών σε Γενικά Νοσοκομεία για εκτέλεση εφημεριών.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...