Για εξάρθρωση «τρομοκρατικού δικτύου» με «καθοδήγηση από το εξωτερικό» κάνουν λόγο η ΕΥΠ και η Αστυνομία

Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη (ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ) όπου στεγάζεται και η ΕΥΠ
Φώτο Αρχείου / Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη όπου στεγάζεται και η ΕΥΠ / Πηγή: Eurokinissi

Στη σύλληψη δύο ατόμων προχώρησαν η Αστυνομία και η ΕΥΠ, ανακοινώνοντας πως εξαρθρώθηκε «δίκτυο τρομοκρατών» με «καθοδήγηση από το εξωτερικό». 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Αρχηγείου της ΕΛΑΣ, οι δύο άνδρες ήταν μέλη δικτύου το οποίο «με καθοδήγηση από το εξωτερικό, μεθόδευε πλήγματα κατά προσεκτικά επιλεγμένων στόχων στην ελληνική επικράτεια». 

Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται πως «από την ανάλυση των κατασχεθέντων πληροφοριακών και ψηφιακών δεδομένων αποκαλύφθηκε και επιβεβαιώθηκε ότι τα μέλη του δικτύου είχαν επιλέξει ήδη ως στόχο της επίθεσης, κτίριο ιδιαίτερης σημειολογίας, είχαν προβεί στην κατόπτευση του χώρου και στο σχεδιασμό της επίθεσης, είχαν λάβει τελικές οδηγίες για την πραγματοποίηση του πλήγματος και σε εφαρμογή οδηγιών αυτών αναζητούσαν και έτερα πρόσωπα για την καλύτερη δυνατή εκτέλεση της αποστολής τους».

Επίσης, το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ υποστηρίζει πως οι δύο συλληφθέντες «είχαν ως στόχο όχι μόνο την απώλεια αθώων πολιτών, αλλά και την υπονόμευση του αισθήματος ασφάλειας στη χώρα, πλήττοντας ταυτόχρονα τους θεσμούς και απειλώντας τις διεθνείς σχέσεις της». 

Οι δύο άνδρες, με την ποινική δικογραφία που σχηματίστηκε εις βάρος τους, οδηγήθηκαν σήμερα το πρωί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών και παραπέμφθηκαν σε Ανακριτή.

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...