Για έξι ημέρες χωρίς νερό ο Βόλος

Χωρίς νερό παραμένει για έκτη συνεχόμενη ημέρα ολόκληρο το πολεοδομικό συγκρότημα του Βόλου, ενώ συγχρόνως, δεκάδες είναι τα χωριά του Πηλίου που στερούνται για πολλοστή ημέρα το ηλεκτρικό ρεύμα και το νερό και δεν έχουν οδική σύνδεση με τον υπόλοιπο κόσμο.

Οι τεχνικές υπηρεσίες της ΔΕΥΑΜΒ έδωσαν νερό με πολύ χαμηλή πίεση για δύο ώρες στο κέντρο του Βόλου και τη Νέα Ιωνία, χωρίς το νερό αυτό να είναι πόσιμο, αλλά μόνο για οικιακή χρήση. Το νερό που διατέθηκε, προήλθε από τέσσερα αντλιοστάσια, αλλά αποτελεί λιγότερο από το 10% των αναγκών της πόλης και σύμφωνα με τις τεχνικές υπηρεσίες του για την κανονικότητα στην υδροδότηση, ίσως να χρειαστούν και 15 με 20 ημέρες.

Επίσης, καταβάλλονται προσπάθειες να απαντληθούν από υπόγεια κτιρίων τα νερά, όπως στα υπόγεια του ΤΕΕ Μαγνησίας, όπου υπάρχει και υποσταθμός της ΔΕΗ και ο οποίος έχει τεθεί εκτός λειτουργίας και δεν τροφοδοτεί με ρεύμα την περιοχή.

Σε συνοικίες του Βόλου, όπως το Παλαιό Λιμεναρχείο, τα Παλαιά, η Παπαδιαμάντη, η Παγασών, ο Άγιος Παντελεήμονας, το Ορφανοτροφείο, που οι δρόμοι τους έχουν καλυφθεί με μεγάλες ποσότητες λάσπης, καταβάλλονται προσπάθειες να απομακρυνθούν οι τεράστιες ποσότητες φερτών υλών που έφεραν τα νερά από την υπερχείλιση του χειμάρρου Κραυσίδωνα.

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...