Για νεκρό μετανάστη από ελληνικά πυρά κάνουν λόγο τουρκικά ΜΜΕ – Διαψεύδει το περιστατικό η ελληνική κυβέρνηση

EUROKINISSI

Για τον θάνατο μετανάστη από το Αφγανιστάν που προσπάθησε να περάσει τα σύνορα της Τουρκίας με τη χώρα μας στην Αδριανούπολη από πυρά Ελλήνων ενστόλων, κάνουν λόγο τουρκικά ΜΜΕ, περιστατικό που διαψεύδει η ελληνική κυβέρνηση μέσω του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Τ. Θεοδωρικάκου

Συγκεκριμένα, το τουρκικό πρακτορείο DHA μετέδωσε -και αναπαράχθηκε και από άλλα Μέσα της γείτονος χώρας- πως ελληνικές δυνάμεις ασφαλείας των συνόρων πυροβόλησαν στο χωριό Αλιμπέι, στα σύνορα της Αδριανούπολης, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά -αρχικά- ένας μετανάστης που μαζί με άλλους επτά προσπάθησαν να περάσουν στη χώρα μας.

Ο τραυματίας, σημειώνουν οι Τούρκοι, μεταφέρθηκε από ιατρούς στο νοσοκομείο αλλά λίγο αργότερα κατέληξε.

Το περιστατικό διέψευσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, που με ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα μίλησε για «βεβαρυμένο παρελθόν της Τουρκίας στην εργαλειοποίηση των παράτυπων μεταναστών αλλά και για fake news σχετικά με ελληνικούς πυροβολισμούς στον Έβρο». 

Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και η ανακοίνωση του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. που αναφέρει ότι «το περιγραφόμενο ή παρόμοιο περιστατικό, ουδέποτε έχει συμβεί και ως εκ τούτου σχετικές αναφορές είναι ανυπόστατες και δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα».

Δείτε ακόμα...