Για “περιορισμένη χρήση των αναγκαίων μέσων” κάνει λόγο η ΕΛΑΣ για τη χθεσινή συγκέντρωση στα Εξάρχεια

Επίθεση της αστυνομίας σε συγκέντρωση στα Εξάρχεια, Ιούλης 2022
Επίθεση της αστυνομίας σε συγκέντρωση στα Εξάρχεια, Ιούλης 2022 / Πηγή: Eurokinissi

Τρεις συλλήψεις, 54 προσαγωγές και τραυματισμός δύο αστυνομικών, είναι, σύμφωνα με την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής (ΓΑΔΑ), ο απολογισμός της χθεσινής συγκέντρωσης που πραγματοποιήθηκε στην περιοχή των Εξαρχείων ενάντια στους βιασμούς.

Μάλιστα, η συγκεκριμένη πορεία αξιοποιώντας το νέο νόμο για τον περιορισμό των διαδηλώσεων είχε απαγορεύσει την πραγματοποίηση πορείας στο δρόμο.

Η απαγόρευση σύμφωνα πάντα με την ΓΑΔΑ έγινε για την αποφυγή διατάραξης της κοινωνικοοικονομικής ζωής της περιοχής ενώ δεν γίνεται καμία αναφορά σε τραυματίες διαδηλωτές ούτε για το βίντεο που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο, όπου καταγράφεται άγριος ξυλοδαρμός διαδηλωτή από άντρες της ομάδας ΔΙΑΣ. Η ΕΛΑΣ αρκείται στη… διοικητική διερεύνηση του περιεχομένου.

Σιγή ασυρμάτου κρατά η ΓΑΔΑ και για τον άντρα των ΜΑΤ που φαίνεται σε στιγμιότυπο με το υπηρεσιακό του περίστροφο στο χέρι. 

Θυμίζουμε ότι η χθεσινή συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στα Εξάρχεια ενάντια στους βιασμούς, με βάση καταγγελίες για περιστατικά βιασμού στην περιοχή των Εξαρχείων, δέχθηκε επίθεση από δυνάμεις της αστυνομίας.

Δείτε ακόμα...