Για τα μέτρα προστασίας ενάντια στον κορονοϊό στα στρατόπεδα της ΕΛΔΥΚ

ΕΛΔΥΚ - Στρατιώτες

Την άμεση εφαρμογή της τήρησης επιστημονικά ορθών μέτρων ενάντια στην πανδημία, απαιτούν με επιστολή τους στο alt.gr στρατιώτες που υπηρετούν στην ΕΛΔΥΚ, καταγγέλλοντας ότι ότι οι επιφανειακές πρακτικές τήρησης μέτρων είναι εγκληματική σε βάρος της υγείας και της ζωής τους.

Αναφέρουν συγκεκριμένα:

«Τα μέτρα προστασίας στα στρατόπεδα είναι ελλειμματικά και επιφανειακά, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει η υγεία των στρατιωτών και των οικείων τους.

Πιο συγκεκριμένα, το τελευταίο διάστημα, έχει παρατηρηθεί ότι όταν εμφανίζονται επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορονοϊού δεν γίνεται ιχνηλάτηση επαφών ούτε στο ελάχιστο. Οι στενές επαφές των κρουσμάτων κάνουν απλά ένα τεστ εντός των επόμενων 1-2 ημερών (όπου και ο φορέας μέσα σε αυτό το διάστημα βγαίνει αρνητικός) και δεν μπαίνουν ούτε στην προληπτική καραντίνα των 7 ημερών, αλλά κυκλοφορούν κανονικά εντός και εκτός στρατοπέδου, διασπείροντας πιθανώς τον ιό.

Ταυτόχρονα, υπάρχουν καταγγελίες ατόμων που βρέθηκαν ως στενές επαφές του κορονοϊού ελάχιστες ημέρες πριν από τον επαναπατρισμό τους στην Ελλάδα. Τα άτομα αυτά, όχι μόνο δεν μπήκαν σε καραντίνα όπως θα έπρεπε, αλλά πέταξαν κανονικά με πολιτική πτήση, χωρίς τήρηση αποστάσεων στις θέσεις και γύρισαν σπίτια τους πριν μπουν στην νέα τους μονάδα. Όσα τεστ έκαναν πραγματοποιήθηκαν πριν από το διάστημα των 7 ημερών που απαιτείται, σύμφωνα με τις υποδείξεις των υγειονομικών, ώστε το τεστ να είναι έγκυρο και αξιόπιστο. Κάποιοι από αυτούς βρέθηκαν τελικά θετικοί στον νέο κορονοϊό, αφού είχαν φυσικά μείνει σπίτι τους, είχαν πάρει μέσα μαζικής μεταφοράς για τη νέα μονάδα και είχαν συναναστραφεί τους συνοπλίτες τους.

Οι επιφανειακές πρακτικές τήρησης των μέτρων αντιμετώπισης της εξάπλωσης του κορονοϊού είναι εγκληματικές. Δεν δεχόμαστε να παίζουν με την υγεία και τις ζωές μας και των οικείων μας. Απαιτούμε την άμεση και επιστημονικά ορθή, όπως αυτή ορίζεται από τους οργανισμούς, τήρηση των μέτρων ενάντια στην πανδημία».

Στρατιώτες από την ΕΛΔΥΚ

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...