Για την άμεση άρση του εμπάργκο στη Συρία και την ανεμπόδιστη ροή ανθρωπιστικής βοήθειας στο λαό της Σύριας και της Τουρκίας

Οι Ευρωβουλευτές του ΚΚΕ, Λευτέρης Νικολάου - Αλαβάνος και Κώστας Παπαδάκης
Φώτο Αρχείου / Οι Ευρωβουλευτές του ΚΚΕ, Λευτέρης Νικολάου – Αλαβάνος και Κώστας Παπαδάκης

Την άμεση άρση του εμπάργκο στη Συρία και την ανεμπόδιστη ροή ανθρωπιστικής βοήθειας στο λαό της Συρίας και της Τουρκίας ζητά η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ με επιστολή που απέστειλε προς την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα Φον Ντερ Λαιεν.

Η επιστολή των ευρωβουλευτών του Κόμματος, Κώστα Παπαδάκη και Λευτέρη Νικολάου-Αλαβάνου έχει ως εξής:

«Μετά την ανείπωτη τραγωδία στην Τουρκία και τη Συρία με πολλές χιλιάδες νεκρούς και αγνοούμενους το κύριο καθήκον αυτή τη στιγμή είναι άμεσα να εκφραστεί πολύμορφη στήριξη και αλληλεγγύη στους πληγέντες τόσο στην Τουρκία όσο και στη Συρία.

Ιδιαίτερα ο λαός της Συρίας έχει απόλυτη ανάγκη άμεση ανθρωπιστική βοήθεια, υλικά πρώτης ανάγκης, φάρμακα. Ωστόσο, το εμπάργκο των ΕΕ,ΗΠΑ,ΝΑΤΟ, το οποίο συνοδεύει την πολύχρονη επέμβασή τους και βιώνει ο λαός της Συρίας συνεχίζεται παρά τον καταστροφικό σεισμό και στέκεται εμπόδιο ακόμα και στην έκφραση αλληλεγγύης. Αυτές τις ώρες μια μεγάλη προσπάθεια εξασφάλισης υλικής βοήθειας για τους σεισμοπαθείς της Τουρκίας και της Συρίας από εργατικά συνδικάτα και άλλους μαζικούς φορείς βρίσκεται σε εξέλιξη στην χώρα μας την Ελλάδα και σε άλλες χώρες.

Απευθύνουμε έκκληση με ευθύνη της ΕΕ να αρθεί αμέσως το απαράδεκτο εμπάργκο και οι κυρώσεις σε βάρος της Συρίας. Να εξασφαλιστεί ανεμπόδιστη αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στον λαό της Συρίας και της Τουρκίας

Δείτε ακόμα...