Για την έλλειψη μέριμνας για τους στρατιώτες, αξιωματικούς και υπαξιωματικούς κατά τη συμμετοχή στην πρόληψη και κατάσβεση δασικών πυρκαγιών

Συνδρομή των Ενόπλων Δυνάμεων στην κατάσβεση πυρκαγιών στη Δυτική Αττική
(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Ερώτηση προς Υπουργό Εθνικής Άμυνας κατέθεσε η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ σχετικά με την έλλειψη μέριμνας για τους στρατιώτες, αξιωματικούς και υπαξιωματικούς κατά τη συμμετοχή στην πρόληψη και κατάσβεση δασικών πυρκαγιών

Ήδη βρισκόμαστε στη μέση της αντιπυρικής περιόδου με μεγάλο αριθμό πυρκαγιών. Στην αντιμετώπιση αυτής της κατάστασης συμμετέχουν στρατιώτες και στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ) συνδράμοντας το έργο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Σύμφωνα με αναφορές Ενώσεων Στρατιωτικών, στελέχη των Ε.Δ. διατάχθηκαν να εκτελούν περιπολίες επιτήρησης δασικών περιοχών αλλά και εγκατάστασης πρόχειρων πυροφυλακίων επίβλεψης, προκειμένου να υπάρξει έγκαιρη προειδοποίηση σε περίπτωση πυρκαγιάς. 

Οι διαμαρτυρίες και τα δημοσιεύματα είναι αρκετά, αναφερόμενα εκτενώς στο ότι δεν υπήρξε μέριμνα για τη διαμονή τους, τη σίτισή τους, την παροχή νερού. Επισημαίνουν ακόμη ότι οι μετακινήσεις τους γίνονται με παλιά οχήματα, χωρίς κλιματισμό ενώ η σκόνη και η αφόρητη ζέστη  δυσκολεύουν την παραμονή σε αυτά. Τονίζουν επίσης ότι η “νέου τύπου” θερινή στολή, όπου το χιτώνιο είναι με μακριά μανίκια, επιβαρύνει ακόμη περισσότερο την κατάσταση.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση, προκειμένου να παρασχεθεί πραγματική και ουσιαστική μέριμνα για τους στρατιώτες, τους υπαξιωματικούς και τους αξιωματικούς που συμμετέχουν με κάθε τρόπο είτε στην πρόληψη είτε και στην κατάσβεση δασικών πυρκαγιών.

Δείτε ακόμα...